Şanlıurfa’nın büyükşehir olması nedeniyle tasfiye edilen Konak Belde Belediyesi’nin son başkanı Halaf Yıldız, 3 oğlunu ve 1 kızını aynı anda evlendirdi.
Yıldız, aynı merasimle 4 torun ve yeğenini de sünnet ettirdi.

Şanlıurfa’nın Konak mahallesinin eski belediye başkanı 58 yaşındaki Halaf Yıldız, yaşları 21 ile 24 arasında değişen çocukları Mehmet, Yusuf, Halit ve Hatice’yi aynı gün gerçekleştirdiği merasimle evlendirdi. Yıldız, torunu ve yeğeni olan Halit(3), İbrahim(1), Yusuf(2), Halil (3) ile Halit’i (9) sünnet ettirdi.

Baba  Halaf Yıldız ve damatlar,  düğün yemeğine katılanları karşıladı.  Düğün merasimi öncesi mevlit okundu. İlahi ve kasidelerin yer aldığı mevlidin ardından ise dua edildi. Halaf Yıldız’ın sünnet olan torun ve yeğenlerine kirvelik yapan Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol da, “Konuklu Belediyesi’nin eski başkanı  Halaf Yıldız arkadaşımızın bu mutlu gününde yanında bulunduk. 3 erkek çocuğunu ve 1 kız çocuğunu evlendirdi. Bu eve 3 gelin geldi, 1 de gelin gitti. 4 çocuk aynı günde evlendi herhalde masraftan kaçındığı için dördünü bir arada gerçekleştirdi. Başlığı da kaldırdığı için bu  düğün işleri biraz daha kolay oldu. Oba’da öncülük yaptığı için kendisine teşekkür ediyoruz. Aynı zamanda torunlarından da sünnet olan vardı.Kirvelik şerefini de bize bahşetti" dedi. Sade bir şekilde gerçekleştirilen merasimi ikram edilen yemekle son buldu. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Halaf Yıldız, çocukları Mehmet, Yusuf, Halit ve damadı Mehmet Yıldız ile tokalaşıp, ‘hayırlı olsun’ temennisinde bulundu. 4 damadı bir arada gören ve damatlara tavsiyelerde de bulunan Başkan Güvenç “Bu  düğün Halaf bey’in ne kadar pratik olduğunu gösteriyor. Tecrübeli de bir siyasetçi, düğünleri de hepsini bir araya getirip, kolayca çözmüş oldu. Allah hayırlı eylesin” diye konuştu.

Damatlar da hem aynı gün evlenmenin hem de başlık parası ödemeden evlenmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Köyün gençleri ise 9  düğün sevincini yaşadıklarını belirterek, kendilerini ise asıl mutlu edenin başlık parasının kalkması olduğunu ifade etti. Gençler, Yıldız ailesinin bu uygulamasının tüm köylere örnek olması dileğinde bulundu. Yıldız, köylerinde başlık parasının kaldırılması nedeniyle böyle bir  düğün merasiminin daha kolay gerçekleştiğini ifade etti. Yıldız gerçekleştirdiği bu düğünün başlık parasının alınmaması konusunda ise tüm köylere örnek olmasını istedi.

Toplam 9 düğünü bir arada gerçekleştiren eski başkan Halaf Yıldız’ın 2 eşinden toplam 20 çocuğu bulunuyor.