Beyağaç İlçesi’nde, bir grup kadın, birahanelerde çalışan kadınların kocalarını ayarttığı iddiasıyla, 1.5 yıl önce imza kampanyası başlattı. Birahanelerdeki kadınların giyim ve davranışlarıyla ilçenin örf ve adetlerine ters düştüğünü de öne süren kadınlar, topladıkları 170 imzayı belediye teslim etti. Bunun üzerine Beyağaç Belediye Meclisi, birahanelerin ilçe merkezi dışına çıkartılması kararı aldı. İlçe merkezindeki 5 birahanenin sahiplerine, 1 kilometre uzaklıktaki Kale Caddesi yakınında yer yapıp, faaliyetlerini sürdürebilmeleri için 31 Aralık 2013 tarihine kadar süre verdi.

İDARE MAHKEMESİNDE DAVA
Belediye Meclisi'nin aldığı karardan memnun olmayan birahane sahipleri, “Ekmeğimizle oynanıyor” diyerek, Denizli İdare Mahkemesi’nde kararın iptali için dava açtı. Dava devam ederken, kendilerine gösterilen yerin elektrik, su ve yol gibi hiçbir altyapısının bulunmadığını belirten birahane sahipleri faaliyetlerini sürdürmeye devam etti. Bunun üzerine belediye bugün ilçe merkezindeki 5 birahaneyi süresiz kapattı.
Buna tepki gösteren birahane sahiplerinden İsmail Yunak, “Belediye, işyerlerimizi mühürledi. Bu birahaneler bizim ekmek teknemiz. Yanımızda bir çok kişi çalıştırıyoruz. Kredi borcumuz var. Ekmeğimizle oynamaya kimsenin hakkı yok. Bize altyapısı hazır bir yer göstersinler, gidelim. Aksi takdirde, mahkeme sonucunu beklemekten başka çaremiz yok” dedi.
Beyağaç Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Soyuçok, üyeleri 5 birahanenin kapatılmasının ilçe ekonomisine zarar vereceğini söyledi. Soyuçok, “Esnafın durumu ortada. Birahane işletmecileri de kooperatiften kredi kullandı. Buralarının kapatılması demek, kredilerin geri ödemelerinin yapılmayacağı anlamına gelir. Hem ilçe ekonomisi hem de kooperatif zarar edecek" dedi.

“FUHUŞ MEKANI HALİNE GELDİ”
Ak Partili Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, ilçedeki birahanelerin içkili mekan olmaktan öte fuhuş mekanı haline geldiğini ileri sürerek şöyle dedi:
"Buraları amacının dışında kullanılıyor. Kadın ticareti yapılıyor. Oralarda çalışan kadınlar, ilçe merkezinde ahlaka uygunsuz olarak müstehcen şekilde geziyor. İnsanlar rahatsız oluyor. Ak Partili bir başkan olarak içkili yerlere karşı değilim ama adabına uygun hareket etmiyorlar. O nedenle kapatılarak, ilçe sakinlerinin rahatsız olmayacağı yere taşınması istendi. Belediye başkanı olarak bu konuda istedikleri desteği vermeye hazırım."