Duruşmada ifade veren E.T., bebeğin babası olduğu saptanan tutuklu sanık E.Ç.’nin sevgilisi olduğunu belirterek "İsteyerek birlikte oldum" dedi.
 
Her şey iki yıl önce E.T.’nin ailesinin, kızlarının tecavüze uğradığı şikayetiyle başladı. O zaman 13 yaşında olan E.T. ile cinsel ilişkiye girdikleri iddiasıyla gözaltına alınan 5 kişiden 3’ü tutuklanırken, 2’si tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Sanıklar hakkında, Zonguldak 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ’çocuğun nitelikli cinsel istismarı’, ’şantaj’, ’kişi hürriyetini yoksun kılma’ suçlamasıyla dava açıldı.
 
MUAYENE GÜNÜ BEKLERKEN HAMİLE KALDI
 
Mahkeme heyeti E.T.’yi, ruh ve beden sağlığının bozulup bozulmadığının belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk etti. Adli Tıp Kurumu 6’ıncı İhtisas Kurulu, E.T.’ye 7 ay sonrasına 31 Temmuz 2013 tarihine randevu verdi. 
 
Verilen tarihte Adli Tıp Kurumu’na giden E.T.’nin muayenesinde hamile olduğu ortaya çıktı. Yapılan soruşturmada E.T.’nin, Adli Tıp Kurumu’ndaki randevu tarihini beklerken 4 kişi ile daha ilişkiye girdiği ortaya çıktı. Gözaltına alınan bu kişilerden E.Ç. ve S.K. tutuklanırken, 2 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 
 
Hamile E.T. bebeğini dünyaya getirdi ve yapılan DNA testinde babasının 18 yaşındaki E.Ç. olduğu saptandı.
 
İki dosyanın birleştirildiği davada 5’i tutuklu, 4’ü tutuksuz 9 sanığın yargılanmasına devam edildi. Çocuğun babası olduğu saptanan E.Ç. savunmasında, E.T.’nin isteği ile ilişkiye girdiklerini söyledi. 
 
Mağdur E.T. de duruşmadaki ifadesinde tutuklu sanık E.Ç. ile sevgili olduklarını ve kendi isteği ile iki kez birlikte olduklarını söyledi. 
 
Duruşma, sanık avukatların savunma yapması için ertelendi.