Samsun’da 14 yıl önce 5 yaşındayken kaybolan Sinem Özdemir ile ilgili önemli bir gelişme oldu.  Kayıp Sinem’in evinin yakınlarındaki, bir çocuğa tecavüzle suçlanıp daha sonra intihar eden bir kişiye ait boş evin mutfağında kazı yapan polis, kemik parçaları buldu. Kemiklerin Sinem’e ait olup olmadığı, DNA incelemesi sonucu belli olacak.
Samsun’un İlkadım İlçesi Zeytinlik Mahallesi Kalfa Sokak’ta 2000 yılı Haziran ayında meydana gelen olayda, 5 yaşındaki Sinem Özdemir evinin önünde oynarken kayboldu.  Polis tüm aramalara rağmen çocuğu bulamadı. O tarihte Mahmut ve Ayşe Özdemir çifti,  kayıp kızlarının bulunması için para ödülü bile vereceklerini açıkladı. Ancak tüm aramalara rağmen hiçbir sonuç alınamadı.


2010 yılında önemin  Samsun Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan’ın talimatıyla Sinem Özdemir’in dosyası raflardan indirilip tekrar soruşturma başlatıldı. Bulunması için üç kişilik özel bir ekip kuruldu. Ardından Sinem’in fotoğrafı İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilerek yeniden yüzlendirme laboratuvarında çocuğun 15 yaşındaki halinin fotoğrafı oluşturulup,  polis ekiplerine dağıtıldı. Ancak yine bir sonuç alınamadı.

Sinem'in evinin sokağında

Çalışmalarını sürdüren özel ekibin yaptığı çalışmalar sonucu dün, Sinem’in evinin bulunduğu ve kaybolduğu Zeytinlik Mahallesi’ndeki Vadi Sokakta 5 katlı bir binanın giriş katındaki evde inceleme yaptı.

2 yaşında çocuğa tecavüzle suçlanıp serbest kalmış

1995 yılında 2 yaşındaki bir kız çocuğuna  tecavüz edip öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan ve daha sonra delil yetersizliğinden serbest bırakılan Ahmet Demirci’e ait boş evde inceleme yapan ekipler, mutfak tezgahı altında kazı yaptı. Burada bir çocuğa ait olduğu tahmin edilen kemik parçaları bulundu. 3 parça halindeki kemikler otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Ahmet Demirci’nin de 2008 yılında intihar ettiği belirtildi.

2008 yılında intihar etmiş

Konuyla ilgili bugün bir açıklama yapan  Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Erol Tosun, bulunan kemik parçalarının kime ait olduğunu söylemek için erken olduğunu belirterek, "Yapılacak otopsinin ardından sonuç ortaya çıkacaktır. Ahmet Demirci’nin daha önce böyle bir suç nedeniyle kaydının olması ve delil yetersizliğinden serbest kalması üzerine evinde böyle bir çalışma yapıldı. Ahmet Demirci 2008 yılında intihar etti. Evi boş ve kullanılmıyor. Yapılan incelemede kemik parçaları ele geçirildi. Bunlar İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Kesin sonuçlar geldiğinde net bir açıklama yapılacaktır. Sinem Öztürk’ün anne ve babanın DNA profilleri de mevcut. Karşılaştırma yapılacaktır" dedi.