Edinilen bilgiye göre, Uludere'de 6 ay önce E.A., kendisini evlenmek vaadiyle kandıran evli D.D. tarafından kaçırılarak İstanbul'a götürüldü. D.D., E.A'yı getirdikten sonra eşini Adana'daki babasının evine götürdü. D.D., 14 yaşındaki kız çocuğuyla birlikte olduktan sonra kız çocuğunu para karşılığı erkeklere satmaya başladı. Bunun üzerine kız çocuğu bu duruma en fazla 5 ay dayanıp evden kaçarak Adana'daki merkez Seyhan ilçesi Sarıhamzalı Mahallesi'nde oturan kayınbabasının yanına geldi. Durumu hem kayınbabası hem de kumasına anlattı. E.A., kocasının Şırnak'tan başka kızları kandırıp onları da para karşılığı sattığını söyledi. 
Kayınbaba ve kuması hiçbir şey yapmadıkları gibi E.A'ya da, "Burada kalamazsın kendine kalacak yer bul" diye telkinde bulundu. E.A. da bu arada rahatsızlanarak sağlık ocağına gittiğinde iki aylık hamile olduğunu öğrendi. Bu arada kuması ile sürekli tartışıp kavga ettiğinden dolayı E.A. memleketteki annesini arayıp "Anne benim kaçtığım adam beni erkeklere sattı, ben iki aylık hamileyim şuan Adana'da kayınbabamın yanındayım eve gelmek istiyorum" dedi. Annesi G.B. ise "Buraya gelirsen baban seni öldürür gelme sakın" diye karşılık verdi.

E.A., karnındaki bebeğiyle ne yapacağını düşünürken polisten başka sığınacak kimse kalmadığını düşünerek 155 polis imdat hattını arayarak, "Ben 14 yaşında evlenmek için evden kaçtım şimdi iki aylık hamileyim ama ortada kaldım gelin bana yardım edin" dedi. Verilen adrese gittiğinde bir telis torbayla bekleyen 14 yaşındaki kız çocuğuyla karşılaştı. Olay Çocuk Şube Müdürlüğü'ne haber verildi. Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri kızı alarak önce sağlık kontrolünden geçirdi sonra şubeye götürüp psikolog eşliğinde ifadesi alınıp kadın sığınma evine yerleştirildi.