WhatsApp'ın 2.11.561 sürümüyle getirdiği sesli  arama özelliği bugün itibariyle kullanıcılar tarafından aktif edilemiyor.  WhatsApp sesli arama özelliğini kaldırdı mı?

1 milyar kullanıcı sayısını aşan anlık mesajlaşma uygulaması Whatsapp, yeni yayınladığı güncelleme ile sesli arama özelliğini 2.11.561 sürümüne dahil etmişti. İlk gün 2.11.561 sürümüde dahil olmak üzere şuan bu özellik aktif edilemiyor.


Bugün bir çok kullanıcı  WhatsApp 2.11.561 sürümüne sahip olmasına rağmen WhatsApp'ın sesli  arama özelliği aktif edemediği konusunda şikayette bulundu. Sesli  arama özelliği aktif olan arkadaşlarından gelen aramaları cevaplayan kullanıcılar özelliğin kendi cihazlarında aktif olmadığını gördü.

Birçok kullanıcı bunu uygulamanın 2.12.5 sürümüne yükseltildiğinden kaynaklandığını söylese de aslında sorun bu değil. Bugün bende bu şikayetlerden yola çıkarak birkaç arkadaşımızla WhatsApp'ın 2.11.561, 2.12.5 ve 2.12.7 sürümleri üzerinde deneme yaptık ancak sonuç başarısız oldu. Bu işlemleri birkaç kez üst üste denememize rağmen bir sonuç alamadık.

Tüm bu denemelerden sonra aldığımız başarısız sonuçlar bize sorunun kullanıcıda değil WhatsApp'ta olduğunu gösterdi. Bunun tek bir sebebi olabilir o da, WhatsApp'ın sesli arama özelliğini geri çekmesi ihtimali. O yüzden şuan o kadar uğraştım ama benim sesli arama özelliğim neden aktif olmadı diye kendinizi hırpalamayın. WhatsApp'ın yakın zamanda sesli  arama özelliği ile güncelleneceğini düşünüyoruz.

(Teknoloji haberleri)