Google'ın yazılım mühendisi Steven Carstensen, ‘zehirleme' yöntemiyle Türkiye'deki internet servis sağlayıcıları şirketlerinin  Google DNS kimliği altında gizlendiklerini iddia etti.
İnternet kullanıcılarının  Twitter ve YouTube yasağını aşmak için kullandığı  Google DNS'lerinin (Alan Adı Sunucusu) Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) tarafından engellenmesinden sonra 'zehirleme' tartışmaları gündeme geldi.

Google'ın resmi bloğundan açıklama yapan şirketin yazılım mühendisi Steven Carstensen, 'zehirleme' yöntemiyle Türkiye'deki internet servis sağlayıcıları şirketlerinin  Google DNS kimliği altında gizlendiklerini iddia etti.

Önü kesiliyor

Carstensen, “Muhtemelen kullanıcıları izleyebilmek amacıyla  Google DNS kimliği altında gizleniyor.

Güvenilir kaynaklardan edindiğimiz bilgiler ve ekibimizin yaptığı araştırma sonucu  Google DNS'in önünün kesilmeye çalışıldığını doğruladık” şeklinde konuştu. Konu rehberindeki isimlere müdahele edildiğini düşünün. Bu müdaheleden sonra rehberdeki isimler aynı kalıyor. Ancak numaraların hepsi değiştirilmiş oluyor. Başka bir deyişle aslında aramak istediğiniz kişiyi arayamamıyorsunuz” dedi.