Hükümetin temsilcilik açmasını ve Türkiye'de vergi mükellefi olmasını talep ettiği Twitter'ın yöneticileri, süreci değerlendirmek ve atılabilecek adımları konuşmak üzere Ankara'ya geldiler ve görüşmelere başladı. 
Twitter'dan gelen ekipte şirketin iki numaralı ismi Colin Crowell de var.

Görüşme ile ilgili konuşan Türk yetkililer, "Amaç, şirketin vergisini ödemesi ve burada ofis açması" dedi.

Twitter'ın uluslararası kamu politikalarından sorumlu başkan yardımcısı Colin Crowell ve beraberindeki heyet, saat 14.00'te binaya kapalı otoparktan giriş yaptı.

BTK Başkanı Tayfun Acarer, görüşmeye BTK ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) ile belki Başbakanlıktan da bir iki yetkilinin katılacağını belirterek, "Twitter yetkililerinden mahkeme kararlarının uygulanmasını isteyeceğiz" açıklamasında bulunmuştu.

ELVAN: TWITTER GELECEK, ARKADAŞLARLA GÖRÜŞECEK

Geçtiğimiz hafta "Youtube ve Twitter'ın burada temsilcileri var. Türkiye'de ofis açmalarının sizin bakanlığınız üzerinden mi olması gerekiyor?" sorusuna yanıt veren Elvan, "Gelecekler. Twitter, TİB ve BTK'ya gelecek, görüşecekler arkadaşlarla. Görüşmeler devam ediyor" demişti.

Elvan, bir gazetecinin "ofis açılması konusu" sözleri üzerine de, "Hepsi görüşülecek. Nisan ayı ortalarında gelecekler" diye konuşmuştu.

BTK BAŞKANI ACARER: MAHKEME KARARLARININ UYGULANMASINI İSTEYECEĞİZ

BTK Başkanı Tayfun Acarer ise görüşme öncesi şu açıklamayı yaptı: "Görüşmede, BTK ve TİB personeli ile belki Başbakanlıktan da bir iki kişi olacak. Twitter yetkililerinden mahkeme kararlarının uygulanmasını isteyeceğiz."

'GÖRÜŞME OLUMLU'

Twitter'ın uluslararası kamu politikalarından sorumlu başkan yardımcısı Colin Crowell'ın Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nda (BTK) gerçekleştirdiği ilk görüşmenin "olumlu" geçtiği belirtildi.

TÜRK YETKİLİLER REUTERS’A KONUŞTU

 

Reuters'a konuşan üst düzey bir Türk yetkili, Crowell'in, Twitter'la daha iyi iletişim sağlanabilmesi amacıyla Ankara'da görüşmeler gerçekleştirdiğini söyledi.

İlk görüşmenin "olumlu" geçtiğini söyleyen yetkili, "Amaç, şirketin vergisini ödemesi ve burada kendilerini temsil eden bir ofis açarak Türkiye'nin adil taleplerinin yerine getirilmesi konusundaki sorunun giderilmesini sağlamak" dedi.

Türk yetkili, hükümetin hesaplarına göre Twitter'ın Türkiye'de yılda 35 milyon dolar reklam geliri elde ettiğini belirtti.

MALİYE’DEN KİMSE YOK

Bu arada toplantıda Maliye Bakanlığı’ndan herhangi bir yetkilinin bulunmadığı öğrenildi.

TWİTTER BDK GÖRÜŞMESİ SONA ERDİ...