Yıllardır teknolojiyi üreten değil sadece kullanan ülke olabilen Türkiye, artık uluslararası alanda talep gören yazılımcılar yetiştirmeye başladı. Dünyanın önde gelen bilişim şirketlerinde çalışan Türk yazılımcılar, ses getiren projelere imza atıyor.

ÖNEMLİ PROJELERDE TÜRK İMZASI

Son olarak Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Finlandiya ziyaretinde, milyonlarca kişinin oynadığı ve adeta fenomen haline gelen ünlü oyun Angry Birds'ün yazılım ekibinin başında, Türk mühendis Serdar Soğancı'nın olduğu ortaya çıkmıştı. Peki, Türk yazılımcılar hangi önemli projelere imza attı? 'I Can Football' ile başlayan, 'İstanbul Kıyamet Vakti', 'Crysis' ve 'Angry Birds' ile devam eden Türkler'in yazdığı oyunlara son dönemde, Instagram ve bulut tabanlı arama gibi farklı projeler de eklendi.

BULUT TABANLI ARAMA

Bil­kent Cyber­park'taki Ki­mo­la şir­ke­ti yö­ne­ti­ci­si Mus­ta­fa Sa­vaş, Mic­ro­soft İno­vas­yon Mer­ke­zi'­ne 1 yıl ön­ce ka­bul edil­dik­le­ri­ni söy­le­di. Tür­ki­ye­'nin ilk bu­lut ta­ban­lı ara­ma hiz­me­ti­ni ya­yım­la­dı­klarını be­lir­ten Sa­vaş, yük­sek ha­cim­li ve­ri­le­ri­n oto­ma­tik sı­nıf­lan­dır­ma­sı­nı sağ­la­yan bir hiz­me­t geliştirdiklerini an­lat­tı.