Ancak görünüşe bakılırsa yeni Pixel launcher, Google Pixel için özel olacak. Yani kendi Android telefonunuza bu yeni launcher'ı indirmek,en azından resmi olarak imkansız olabilir.
Daha söylentisi yeni ortaya çıktığında bile, ki o zaman Nexus ismi ile hitap ediliyordu, cihazın kendine has bir launcher'ı olacağı düşünülüyordu. Şimdi Pixel launcher olarak bilinen giriş uygulaması hızlı ve temiz bir kullanım tecrübesi sunuyor.
Google yeni arayüzü 4 Ekim'deki konferansta kullanıcılara sundu ve Pixel launcher'ın  Google Assistant ile birlikte çalışması için tasarlandığını bildirdi. Yeni arayüz, kullanıcıların sesli komutları kolay kullanmasını sağlıyor. Pixel launcher ayrıca yeni tasarlanmış ikonlara sahip ve uygulamalara hızlı şekilde erişmenizi sağlıyor.
Ancak Android Police'in yaptığı habere göre, Pixel launcher diğer cihazlara gelmeyecek; en azından yakın bir gelecekte... Google, Pixel launcher'ı diğer cihazlara yayınlamaya karar verse bile, bu büyük ihtimalle Android 7.1'in yayınlanmasıyla birlikte olacak. Bu da demek oluyor ki her iki ihtimalde de sabretmemiz gerekecek. Tabi her zaman olduğu gibi, APK kurulumuna başvurma şansınız yine var...