Android için geliştirilen son işletim sistemi Android Nougat olurken, Nexus 5X modellerine gelen bu güncelleme kullanıcıları çok tatmin etmedi. Öyle ki güncellemeyi alan kullanıcılar kısa süre içerisinde sistemde yaşanan sorunlar için şikayet etmeye başladı.
Telefonlar Çöküyor!  
Güncelleme sonrasında Nexus 5X modellerinde çeşitli çökme sorunlarının yaşanmaya başladığı belirtilirken, pek çok kullanıcı telefonu kullanamaz hale geldi. Üstelik pek çok kullanıcı da Nexus 5X güncellemesi sonrasında telefonuna eski sistemi kurmak durumunda kalmış halde. Bu açıdan şu anda Nexus 5X için gelen güncelleme telefonlarda iyileştirmeden ziyade daha da kötü bir hale getirmiş durumda.
Eylül’de Güncelleme Gelebilir!
Nexus 5X için yaşanan bu durum sonrasında en çok konuşulan konu ise yeni güncellemenin geleceği. Güncellemenin Eylül ayında geleceği açıklanırken, önümüzdeki 1 haftalık süreç içerisinde Nexus 5X için yeni bir güncelleme gelebilir.
Tüm Nexus 5X Modellerini Kapsamıyor!
Nexus 5X için yaşanan bu sorunun tüm modellerde görülmediği açıklanırken, yapılacak yeni güncelleme ile bu sorunun giderilebileceği açıklandı şu anda Nexus yardım forumlarında en çok konuşulan konulardan birisi Nexus 5X olurken, önümüzdeki günlerde Google’dan resmi bir açıklama da gelebilir.