Apple tarafından iPhone 7 modellerinde uygulanan farklı bir strateji mobil sektörde kapsamlı bir değişikliğe yol açabilecek gibi görünüyor Öyle ki iPhone 7 modelinde kulaklık girişine yer vermeyen Apple kulaklık girişi yerine kablosuz bağlantı yolu ile kulaklık kullanımı mümkün kılmıştı. Üstelik geliştirilen aparatlar ile birlikte kişilerin istediği takdirde kablolu bir şekilde kulaklık kontrolünü sağlanması da mümkün.
Kullanıcılar her ne kadar yüksek etiket fiyatı üzerinden satılan kablosuz kulaklıklara tepki gösterse de kablosuz kulaklık teknolojisinin gelişmesi ve diğer markalar tarafından da kullanılmaya başlanması hem fiyatları düşürecek hem de yaygın bir kullanım sağlayacak. Bu bakımdan piyasada yapılan analizlerde gelecekte kablosuz kulaklık kullanmanın çok daha sık görüleceği belirtildi. Aynı zamanda önümüzdeki dönemlerde üretilecek pek çok telefonda da yine kablosuz kulaklığın olması bekleniyor.
Üreticiler Değişime Öncülük Edecek
Üreticilerin bu yönde bir değişiklik yapması kablosuz kulaklık sektörünün çok daha gelişmesini sağlayacak. Bu noktada ise en büyük handikap etiket fiyatı olduğundan dolayı etiket fiyatlarında yapılacak indirimler ile yeni teknolojinin kullanıcılar tarafından benimsenmesi de çok daha kısa süre içerisinde gerçekleşebilir. Sektörde bu konuda bir değişim için de hazırlıkların yapıldığı gelen bilgiler arasında yer alıyor.