Sabah yolcularıyla Göreme turu için havalanan Atmosfer Balonculuk Şirketi'ne ait balon saat 08.15'te Güvercinlik Vadisi üzerine geldiğinde henüz bilinmeyen nedenle düştü. Balondakiler ve görgü tanıkları 112 Acil Servis ve güvenlik güçlerini arayarak olayı bildirdi. Bölgeye jandarma ekipleriyle sağlık görevlileri sevk edildi.
ÇİNLİ TURİST ÖLDÜ

Nevşehir'de, bu sabah Göreme turunda düşen balonda bulunanlardan Çinli turist Tang Yi ölürken, yaralanan 9 kişi Nevşehir Devlet Hastanesi ile bu kentteki 2 özel hastanede tedaviye alındı.

Balondakilerin Çinli ve Malezyalı turistler olduğu, yaralılardan Malezyalı bir turistin durumunun ağır olduğu belirtildi. 

GEÇEN YIL DA KAZA OLMUŞTU

Kapadokya Bölgesi'nde geçen yıl da iki balon havada çarpışmış, çarpışmanın etkisiyle turist taşıyan sıcak hava balonlarından biri düşmüştü. Üzücü olayda 3 turist yaşamını yitirmişti.

Kazada yaralanan Brezilyalı turist Ellem Kohelman (76), tedavi gördüğü Kayseri'deki Özel Tekden Hastanesi'nde müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Kazada, Brezilyalı turistler Maria Luiza Gomes (71) ve Mariua Rosas (65) da hayatını kaybetmişti.

BÖLGEDE 21 FİRMA 190 BALONLA TUR DÜZENLİYOR

Kapadokya Bölgesi'nde turistlerin peribacaları ve diğer oluşumu havadan izlemelerini sağlamak amacıyla, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden uçuş izni alan 21 firmaya ait 190 balon, günün erken saatlerinden ortalama saat 08.00'e kadar havada kalıp, yerli ve yabancı turistleri 50-150 euro arasında ücretle gezdiriyor. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü periyodik olarak balon firmalarını denetliyor. Bakımdan geçirilip geçirilmediklerini izliyor.

KAPADOKYA'DA UÇUŞ GÜVENLİĞİ SIKI KONTROLLERLE SAĞLANIYOR