Apple'ın 2 Haziran'da gerçekleştireceği WWDC etkinliğinde uzun zamandır beklenen iPhone 6'nın tanıtılacağı iddia ediliyor. 
Apple'a yakın kaynakların bir kısmı iPhone 6'nın üzerinde dururken, Apple'ın akıllı saati iWatch'u da yine bu tarihte ortaya çıkaracağı düşünülüyor.



Peki iPhone 6 nasıl olacak? Kamerası kaç megapiksel? Ekranı iPhone 5'lerden çok daha büyük mü olacak? İşte herkesin merak ettiği telefonun muhtemel iskeleti...

 

Apple’ın 2007 yılında ilk iPhone’dan bugüne ürettiği tüm cihazlarında kullandığı ve cihazın tepe kısmında yer alan ‘power’ yani güç tuşunun iPhone 6'da olmayabileceği ortaya çıktı.iPhone’ların açılıp kapanmasını sağlayan güç butonunun fiziksel bir buton olmak yerine yeni telefonda dokunmatik ekran üzerinden bu işlemin yapılacağı düşünülüyor.




iPhone 3G ve 3GS’nin ardından iPhone 4 ve 4S ile yeni bir tasarıma geçen Apple, iPhone 5 ve 5S ile de daha uzun ve ince bir telefon tasarımını kullanmayı tercih etti.


iPhone 6’nın da yepyeni bir tasarımla satışa sunulması bekleniyor. Ancak cihazın tasarımı konusunda da birbirinden çarpıcı iddialar var.

Samsung ile başlayan geniş ekranlı akıllı telefon dönemi kullanıcılardan yoğun ilgi görünce Apple’ın da bu akımdan geri kalmayarak iPhone 6’da geniş ekran kullanabileceği düşünülüyor.

İddialara göre Apple 4.7, 5.5 veya 6 inç genişliğinde bir iPhone ortaya çıkarabilir.Ancak Apple’ın iPhone 6 ile birlikte ekran genişliğini artırsa bile HTC’nin 5.9 inç ekranlı HTC One Max kadar geniş bir ekran taşıma ihtimalinin düşük olduğunu ve iPhone’un 5 inç’lik bir ekrana sahip olma olasılığının epey yüksek olduğunu söyleyebiliriz.Mevcut iPhone 7.6 mm kalınlığına sahipken, yeni iPhone’da bu rakamın 6 milimetreye kadar düşeceği tahmin ediliyor.




Apple iPhone 5S’lerde kullanılan 8 megapiksel dahili kamerayı iPhone 6’ya da taşıyacak; ancak yeni kamerada optik imaj stabilizasyon sistemi de yer alacak ve bu sayede fotoğraflar çok daha kaliteli olacak.


Apple her yıl telefonlarında kullandığı işlemciyi geliştiriyor ve hızlandırıyor. Mevcut iPhone’larda kullanılan A7 işlemcinin ardından yeni iPhone’da A8 isimli yepyeni bir işlemciyi bekleyebiliriz.

Hal böyle olunca iPhone 6’ların çok daha uzun bir batarya ömrüne sahip olacağını söylemek pek de yanlış olmayacak.Akıllardaki bir diğer soru da yeni iPhone’un isminin ne olacağı… Bu konuda henüz net bir şey yok; ancak çok daha ince ve geniş bir ekrana sahip olacağı için isminin iPad Air’de olduğu gibi iPhone Air olması kuvvetle muhtemel.Veya Apple standart isim çizgisini hiç değiştirmeyip iPhone 6 ile de yoluna devam edebilir.




iPhone 5S’nin ucuz bir alternatifi olması amacıyla satışa çıkarılan iPhone 5C gibi iPhone 6C ile de karşılaşacak mıyız?

Büyük olasılıkla hayır. Çünkü iPhone 5C ile Apple istediğini başaramadı ve satışlar beklenenin çok altında kaldı. Bunda iPhone 5C’nin sanıldığı kadar pek de ucuz olmaması büyük rol oynadı.iPhone 5C’lerin günlük üretim bandını yarı yarıya düşüren Apple iPhone 5S’ye ağırlık verdi. Çünkü daha pahalı olmasına rağmen kullanıcılar iPhone 5S’ye daha çok ilgi gösterdi.Tüm bu etkenler iPhone 6C veya ucuz bir iPhone modeliyle karşılaşma olasılığını fazlasıyla düşürüyor.


Her ne kadar Apple’a yakın bazı kaynaklar mayıs ayını işaret etse de, Apple’ın her yıl olduğu gibi bu yıl da yeni iPhone’unu eylül ayında tanıtması bekleniyor.