Sapanca İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlileri başka kişilerin kimlik ve kredi kartı bilgilerini kullanarakdolandırıcılık yaptığı iddiasıyla B.C.’nin peşine düştü. İlçede bulunan bir kargo firmasının kamera kayıtlarından kimliği ve kullandığı araç tespit edilen B.C.’nin yakalanması için İl Emniyet Müdürlüğü SiberSuçlar Şube Müdürlüğü ekipleri ile birlikte operasyon düzenlendi. 

Sapanca’da lüks bir villaya yapılan operasyonda, B.C. üzerinde çok sayıda sahte kimlik belgesi ile kaçmak isterken yakalandı. Villada ve aylık 6 Bin liraya kiralandığı öğrenilen lüks otomobilde yapılan aramalarda, yüklü miktarda nakit para, başka kişilerin kredi kartları kullanılarak alındığı anlaşılan birçok elektronik ürün, sahte ehliyet kartları ve belgeler ele geçirildi.

Benzer suçlardan çok sayıda aranma kaydı bulunduğu ve cezaevi firarisi olduğu tespit edilen B.C., emniyetteki ifadesinde, kendisine ait bir internet sitesi olduğunu, bu siteden bir çok elektronik ürünü hakkında satış ilanı verdiğini bu yolla siteye giriş yapan vatandaşların kredi kartı bilgilerini ele geçirerek bu kartlardan yüklü miktarlarda alış veriş yaptığını, ayrıca bu yolla bir çok insanı dolandırdığını itiraf ettiği öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından B.C., adliyeye sevk edildi.