Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bilgin Metin, “Birçok şarj istasyonunun içerisine çeşitli donanımsal veriler yerleştiriliyor. Siz telefonunuzu buraya taktığınız zaman cihazınızın içerisindeki verilere erişilebiliyor. Çok uyanık olmalıyız” dedi.

Apple Watch'un Asisstive Touch özelliği eski modellerde de kullanılabilir Apple Watch'un Asisstive Touch özelliği eski modellerde de kullanılabilir

İZLENEBİLİRSİNİZ

Casus yazılımlarla telefonla nereye gidilse takip edildiğini anlatan Metin, şöyle devam etti: “Size gelen mesajlar okunabilir, dolayısıyla tüm özel hayatınız tehlike altına girebilir. Eğer yanınızda bir USB şarj cihazınız varsa telefonunuzu onun üzerinden şarj cihazına takabilirsiniz. Yoksa ve mutlaka telefonu şarj etmemiz gerekiyorsa bu durumda telefonumuzu kapatarak o şekilde belli bir şarja ulaşıncaya kadar bekleyebiliriz.”

ERİŞİM İZNİ UYARISI

Kilitli olarak telefonların bırakılabileceği çeşitli şarj istasyonları olduğunu da söyleyen Metin, “Bazı telefonlar yüzde 100 şarj olduğu zaman açılabiliyor. Siz telefonunuzu kapattınız, oraya koydunuz ve telefonunuz otomatik olarak açılırsa yine telefonunuzdaki verilere erişilebilir. Ayrıca tanımadığımız birisinin bilgisayarına telefonumuzu bağladığımız zaman güvenli erişim uyarısı gelir. Bizim burada ‘erişim izni veriyorum’ ya da ‘vermiyorum’ deme şansımız da var” diye konuştu.