Galaxy S5 hakkında internette çıkan söylentilerin sayısı her geçen gün artıyor. Son bilgiler, Galaxy S5'in biri metal, biri plastik gövdeli olmak üzere iki farklı model olarak ortaya çıkacağı yönündeydi.
Bazılarına göre Ocak ayında tanıtılacak olan Galaxy S5'in 2014'ün ilk çeyreğinde tanıtılacağı da söyleniyor. İşte Galaxy S5 hakkında şu an itibariyle bildiklerimiz.

560 ppi ekranla mı gelecek?
Son söylentilere göre Samsung, Galaxy S5'te 2.560x1.440 çözünürlüklü AMOLED ekrana yer verebilir. Bu, 5 inç'lik bir ekranda 560 ppi piksel yoğunluğuna denk geliyor. Şu anki en yüksek çözünürlüklü ekran, 471ppi (1080p) ile 4.7 inç'lik HTC One'da bulunuyor.

Peki ya 64-bit işlemci?
Korece web sitesi ittoday.co.kr'ye göre Samsung, 64-bit'lik Exynos SoC'yi Galaxy S5'e yetiştirmekte zorlanıyor.  phonesreview.co.uk ise Galaxy S5'in aynı iPhone 5S gibi 64-bit'lik bir işlemciyle çalışacağını söylemişti.

64-bit Exynos 5'in 8 çekirdeğinin aynı anda çalışabileceği, birçok görevi aynı anda kontrol edebileceği söyleniyor. Plastik kasalı Galaxy S5'te ise dört çekirdekli Qualcomm işlemci kullanılacağı iddia ediliyor.

Göz tarayıcısı olacak mı?
androidsas.com web sitesine göre Galaxy S5, iPhone 5S'teki parmak izi tarayıcısına iris tarama teknolojisiyle cevap verecek. Patentbolt.com'un iddiasına göre Koreli şirket, göz tarayıcısıyla ilgili bir patent başvurusu yaptı bile.

Galaxy S5'in sahip olacağı iddia edilen diğer özellikler arasında 16 megapiksellik bir kamera ve 4GB RAM de var. Cihazın hangi Android sürümünü kullanacağına dair herhangi bir sızıntı henüz yok, ancak en az Android 4.3 veya 4.4'le gelmesini bekleyebiliriz.

Su geçirmezlik
androidauthority.com'un iddiasına göre Galaxy S5, su ve toz geçirmez bir kasayla gelecek. Kaynağa göre Samsung, cebinin gövdesi için farklı maddeler deniyor.

Daha kaliteli bir gövde
gottabemobile.com'un raporu, Samsung'un Galaxy S5'te daha kaliteli bir gövde kullanacağı yönünde.