Casusluk operasyonunu ortaya çıkaran internet güvenlik firması iSight Partners, İranlı bilgisayar korsanlarının nasıl bir yol izlediğini açıkladı
İranlı hacker’ların, sahte  Facebook hesapları aracılığıyla, ABD ve Batılı ülkelerinin yetkililerini takibe alıp  casusluk yaptığı ortaya çıktı.  Casusluk operasyonunu ortaya çıkaran internet güvenlik firması iSight Partners, İranlı bilgisayar korsanlarının nasıl bir yol izlediğini açıkladı.

Buna göre, hacker’lar 2011’de; Reuters, BBC, AP gibi ajansların haberlerini içerik olarak kullanan NewsOnAir.org adlı sahte bir internet sitesi kurdu. Altı kişiyi bu sitede çalışır gibi gösteren korsanlar, müteahhitlik yapıyormuş gibi görünen sekiz kişi daha yarattı. Daha sonra bu 14 kişi için açılan sahte  Facebook hesapları yoluyla, ABD Deniz Kuvvetleri’nden bir amiral, Kongre üyeleri, büyükelçiler, ABD - İsrail lobisi ile Britanya, Suudi Arabistan, Suriye, Irak ve Afganistan’dan görevlilerle bağlantı kurmaya çalıştı.

Söz konusu hedeflerin güvenini kazanan hacker’lar, bir süre sonra onlara virüslü dosyalar yollamaya başladı. Bu sayede, bu kişilerin kişisel bilgileri ele geçirildi. Şirket hedef alınan kişilerin isimlerini yayımlamadı.