Şuan için dünyanın en büyük Sosyal paylaşım sitesi olan Facebook,bundan böyle haberde aktaracak. Facebook,Paper uygulamaıs sayesinde kullanıcılarına anlık olarak haber aktarabilecek.

Halka açık olan sosyal medya sitelerinden biri olan facebook müthiş yeniliği olan haber okuma hizmeti olan ’paper’i dünyaya tanıttı peki bu uygulama nasıl olacak? Paper, ilk olarak ABD’deki iPhone kullanıcılarına 3 Şubat tarihinde sunulmaya başlanacak. CHIP Online’ın haberine göre uygulamanın temel işlevi, Facebook haber kaynağınızla beraber dünyadan çeşitli haberleri gözehoş görünen bir düzende bir araya getirmek. Resimlere ve kolay okunur metinlere ağırlık veren uygulama, Flipboard’ı daha önce kullananlara çok farklı görünmeyecek. Videoları otomatik çalmak gibi bir özelliğe de sahip olan Paper, parmakla kontrol edilebildiği gibi,telefonu yatırarak da gezinmenize izin veriyor.
Yeni Facebook gazetesi Paper’ın son bir işlevi ise kendi haber ve makalelerinizi kitlelerle paylaşmanıza izin verecek olması. Makalenizi paylaşmadan önce ön izleme işlevini kullanabilecek, bu sayede başkalarına nasıl göründüğünüherkesten önce görebileceksiniz. Facebook, insanların başka insanlarla iletişim kurmasını ve bilgi alışverişi yapmasını amaçlayan bir sosyal paylaşım sitesidir. 4 Şubat 2004 tarihinde Harvard Üniversitesi 2006 devresi öğrencisi Mark Zuckerberg tarafından kurulan Facebook, öncelikle Harvard öğrencileri için kurulmuştu. Daha sonra Boston civarındaki okulları da içine kapsayan Facebook, iki ay içerisindeki Ivy Ligi okullarının tamamını kapsadı.
İlk sene içerisinde de; Amerika Birleşik Devletleri’ndeki tüm okullar Facebook’ta mevcuttu. Üyeler önceleri sadece söz konusu okulun e-posta adresiyle (.edu, .ac.uk, vb.) üye olabiliyordu. Daha sonrasında da ağ içine liseler ve bazı büyük şirketler de katıldı. 11 Eylül 2006 tarihinde ise Facebook tüm e-posta adreslerine, bazı yaş sınırlandırmalarıyla açıldı. Kullanıcılar diledikleri ağlara; liseleri, çalışma yerleri ya da yaşadığı yerler itibarıyla katılım gösterebilmektedirler. Ayrıca Facebook, dünyanın en fazla ziyaret edilen sitelerinden biridir.

Facebook ile ilgilşi olarak sizlere en yeni ve sıcak haberleri, bu adresten aktarmaya devam edeceğiz. Ayrıca Fecabook Paper ile ilgili olarak son haberlerde burada olacaktır.