Dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook, çoğu kullanıcının hakim olmadığı gizlilik ayarlarını değiştirerek, daha anlaşılır bir hale getiriyor.
Yeni  gizlilik ayarları birçok yeniliği beraberinde getiriyor. Bunların başında gönderilen iletilerin kimler tarafından görülebileceğinin daha anlaşılır seçeneklerle kullanıcıya bırakılması geliyor. Halihazırda gönderilen iletiler 'özel, arkadaşlar ve herkese açık' seçeneklerinden biriyle gönderilebiliyor; yeni düzenlemeyle birlikte, kullanıcı iletisini 'herkese açık' şekilde göndermek istediğinde,  Facebook tarafından 'bu ileti arkadaş listenizde olmayan kişilerce de görüntülenebilecek' uyarısı ile karşılaşacak.

Facebook, kullanıcıların iletilerini kimlerle paylaştığını anlaması ve konuya hakim olmasını istiyor. Dinazor maskotu, sık sık paylaşım yapmak isteyen kullanıcılara "Bu iletiyi kimlerle paylaştığınızı biliyor musunuz?" ve "Rahatsız ettiğim için üzgünüm. Son zamanlarda iletilerini kimlerin görebileceğini düzenlememişsin" gibi uyarılarda bulunacak ve kullanıcıları iletinin gizlilik ayarlarını kişiselleştirmeye davet edecek.

Yeni düzenlemeyle birlikte, herkese açık olan kapak fotoğrafları da gizliliğe dahil oluyor. Yeni gizlilik düzenlemeleri aktif edildiğinde, eski kapak fotoğrafları arkadaş listesi dışındakilere görünür olmayacak.

Facebook, yeni gizlilik ayarlarını yakında kademeli olarak kullanıcılara sunmaya başlayacak.