Linksys, Netgear, Cisco ve diğer birçok markanın ADSL modeminde görülen bir açık, hacker'ların doğrudan modemin kontrolünü eline geçirmesine ve ev ağlarına sızmalarına neden oluyor.

Hacker'ların kullandığı özel bir kit, kullanıcıların modemlerini resetleyerek tüm verileri fabrika ayarlarına çeviriyor ve şifresi ortadan kalkan veya fabrika ayarı olarak standart şifreye geri dönen modemi kolayca ele geçirebiliyorlar.

Eloi Vanderbeken isimli bir kullanıcının, şifresini unuttuğu Linksys modemine erişmek için bir yol ararken keşfettiği bu açık, sadece Linksys'te değil, pek çok ünlü markanın ADSL modeminde yer alıyor. Yani, kullanıcıların hacker'lardan korunması sadece şanslarına kalıyor. Herhangi bir hacker çok rahatlıkla bir modeme sızabiliyor ve internet bağlantısında, ağdaki bilgisayarlara kadar istediği her yere ulaşabiliyor.

Ancak neyse ki bu saldırıyı sessizce yapmanın bir yolu bulunmuyor. Hacker modemi resetlediğinde, modemin tüm bağlantı ayarları da bozuluyor ve kullanıcı internete girmek istediğinde bağlantı kuramıyor. Bu sayede modeminin restelenmiş olduğunu ve saldırı altında olduğunu fark edebiliyor. Fakat elbette kullanıcıların bu saldırı yöntemi hakkında bilgi sahibi olması gerekiyor.