Son zamanda önemli bir atılım içerisinde olan Çinli telefon markalarından dünyanın en iyi kamerasına sahip akıllı telefonu...

Çinli  teknoloji firmaları son yıllarda büyük bir değişim içinde. Taklit edenden taklit edilene giden bu yolculukta belli markaların mobil sektörü yönlendirdiğine zaman zaman şahit olmaktayız. Bu bağlamda dünyanın ilk 2K ekranlı telefonu da Çinli üreticler tarafından pazara sunuldu (Vivo Xplay 3S). Söylentilerden anladığımız kadarıyla dünyanın ilk Snapdragon 810 işlemcili telefonun da Çinli üreticiler tarafından pazara sunulacak.


Bu gün sizler için yine çok ilginç bir telefonu inceleyeceğiz. Bu telefon ülkemizde "malesef" satılmıyor ama bu satılmayacağı anlamına da gelmiyor. Çinli üreticilerin 2015 yılında ülkemizde resmi olarak satışa başlayacağı "gayri resmi kanallar" vasıtasıyla söyleniyor. Xiaomi ve Oppo'nun üst düzey yöneticilerinin hem pazar hemde fiyat konusunda araştırma yaptıklarını biliyoruz. Bakalım 2015 yılı bize neler gösterecek?

Dünyanın ilk 2K çözünürlüklü telefonu Xplay 3S'i pazara sunan Vivo, yaptığı yeni telefonu Xshot ile telefonla fotoğraf çekme deneyimini bambaşka bir noktaya taşıyor. Telefon ile ilgili söylenebilecek en son şeyi en baştan söylemek istiyoruz.  Vivo XShot şu ana kadar gördüğümüz en iyi kameraya sahip  akıllı telefon  oldu. Bu iddianın doğruluğunu yaptıpımız incelemelerde kendinizde göreceksiniz. Biz teknolojioku.com olarak siz değerli okuyucularımızın objektifliğinin kaybolmasını istemediğimiz için özellikle incelemelerimizde "en", "muhteşem" "çok güzel" gibi ifadelerden kaçınmaya çalışıyoruz. Vivo XShot ise gördüğümüz en başarılı fotoğraf çekebilen telefon oldu. Bu bağlamda telefonun hakkının verilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Dilerseniz incelemeye geçmeden önce telefonun teknik özellik tablosuna kısaca bir gözatalım.

Vivo Xshot

Ekran Özellikleri     5.2 inç, 1920x1080 piksel çözünürlükte IPS LCD 424 ppi

İşlemci     Qualcomm MSM8974AA Snapdragon 801 v3
Quad-core 2.3 GHz Krait 400 Adreno 330 578 MHz

Ram Kapasitesi     2 GB Ram / 3 GB Ram'li modli de var.

Kamera     Arkada 13 megapiksel Sony IMX214 Exmor RS sensör, f/1.8 diyafram aralığı, 4,69 mm X 3,52 mm sensör boyutu. Çift Flaş desteği. 4K video kayıt 3840 X 2160 30 kare/saniye
Önde 8 megapiksel f/2.4 diyadfram aralığı ile selfie için özelleştirilmiş flaşla desteklenmiş kamera.

Hafıza      16 GB

Hafıza Kartı     Var 128 GB Kadar Micro SD

Pil Kapasitesi     2600 Mah

Android Sürümü      Kutudan Android 4.3 ile çıkıyor ve kendi arayüzünü kullanıyor.

Boyutlar     146,5 mm boy, 73,3 mm genişlik, 8 mm kalınlık

Ağırlık     148 gram

Ekstra Özellikler     Telefonun en önemli özelliği 24 megapikel değerinde fotoğraflar çekebilen özellştirilmiş ön ve arka kamerasıdır. Ön kameranın da flaşı olması; sektörde bir ilktir. Telefonun içinde özel bir ses anfisi bulunmaktadır. Hi-Fi ses çipi ile birleşen bu donanım ile telefonda müzik dinlemeyi seven kişilerin kullanıcı deneyimleri bambaşka bir noktaya taşınmaktradır.