Mahkeme kararıyla yasaklanan ve haftalarca erişim sağlanamayan Twitter ve YouTube'un ardından TİB'in bu kez de Google'ın sosyal ağı Google Plus'a tedbir uyguladığı ve siteyi erişime kapattığı ortaya çıktı. 
Mahkeme kararıyla yasaklanan ve haftalarca erişim sağlanamayan Twitter ve YouTube'un ardından TİB'in bu kez de Google'ın sosyal ağı Google Plus'a tedbir uyguladığı ve siteyi erişime kapattığı ortaya çıktı. Saatlerce erişime kapalı olan ve TSİ 11.00 sularında erişime açılan sitenin internet servis sağlayıcılar ile Telekomünikasyin İletişim Başkanlığı (TİB) arasında yaşanan bir teknik sorun nedeniyle erişime kapandığı belirtildi.
 
Bu sabah saatlerinde DNS ayarlarını değiştirmeyen veya VPN uygulamalarını kullanmayan kullanıcılar plus.google.com adresine girmeye çalıştığında siteye erişim sağlayamadı. Kararı erişim kapalı olduğu dakikalarda BTK'nın internet sitesi sorgulama sayfasında kontrol ettiğimizde ise TİB'in site üzerinde idari tedbir uyguladığı ortaya çıktı:
 
"5651 sayılı Kanun uyarınca yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucunda bu İnternet sitesi (plus.google.com) hakkındaki Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın 10/06/2014 tarih ve 490.05.01.2014.-113227 sayılı kararına istinaden Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından İDARİ TEDBİR uygulanmaktadır."
 
İÇERİK YÜZÜNDEN DEĞİL TEKNİK SORUN ERİŞİMİ ENGELLEDİ
 
Hürriyet'ten gazetesinin edindiği bilgiye göre; Google'a yakın bir kaynağa göre yaşanan teknik hatadan dolayı site kapatıldı. Buna göre internet servis sağlayıcılar ile Telekomünikasyin İletişim Başkanlığı (TİB) arasında bir teknik sorun yaşandı. Başka bir deyişle YouTube veya Twitter'ın kapatılmasında olduğu gibi içerik sebebiyle bir idari tedbir karari uygulanmadı. 
 
TİB'in çalışmaları sonucu siteye erişim TSİ 11.00 itibariyle tekrar sağlandı.