Dünyada ilk kez büyük bölümü deniz doldurarak yapılan golf sahasında sona yaklaşıldığı bildirildi.Turizmin ve sporun başkenti olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Samsun'da dünyanın en çok kazandıran sporlarından biri olan golf yakın zamanda Samsunluların hizmetine giriyor.
Samsun'da büyük bölümü deniz doldurarak yapılan golf sahasında sona yaklaşıldığı bildirildi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada, 9 çukurlu golf sahasının dünyada deniz dolgusuna yapılan ilk golf sahası olduğunu belirtti.

Yaklaşık bir yıl önce başladıkları golf sahasında sona yaklaştıklarını bildiren Yılmaz, şöyle devam etti:
“Kente büyük kazanç sağlayacak”
Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Atakum ilçesi Batıpark dolgu alanına yaptığı Türkiye’nin ilk resmi ve Karadeniz’in de tek Golf Akademisi açılış için gün sayıyor. Dünyanın en çok kazandıran sporuna ev sahipliği yapacak Samsun'a golfün büyük ekonomik kazanç sağlayacağını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, dünyada 61 milyon insanın golf oynadığını ve bunlardan 27 milyonunun golf sporu amaçlı seyahat ettiğine dikkat çekerek, "ABD ekonomisinin yüzde 1.64’ü, yani 196 milyar dolar golf endüstrisinden oluşmakta, İspanya 5 milyar euro, Türkiye ise 100-150 milyon euro golf endüstrisinden gelir elde etmektedir. Samsun 27 milyon golf sporu amaçlı seyahat eden turistlerden niçin pay almasın" dedi.
 

Yılmaz, Samsun'un dünyanın en çok kazandıran sporu olan golften büyük ekonomik kazanç sağlayacağına inandığını anlatarak, şunları kaydetti:
"Dünyada 61 milyon insan golf oynuyor. Bunlardan 27 milyonu golf için seyahat ediyor. Amerika'da 196 milyar dolar olan golf endüstrisi, İspanya'da 5 milyar avro, Türkiye ise 150 milyon avro civarında. Samsun, golf sporu amaçlı seyahat eden 27 milyon turistten niçin pay almasın. Golfü her ne kadar zengin sporu olarak görsek de bu bir kültürdür. Bir şehirde golf sporunun yapılması şehre değer katar. Yatırımcının, üst düzey insanların gelmesini sağlar. Ayrıca ekonomiye ve istihdama önemli oranda katkısı olur."