Akıllı telefon ve tablet bilgisayarların vazgeçilmez oyunu Candy Crush'ın aylık ortalama kullanıcı sayısı 300 milyonu geride bıraktı. Oyunun yapımcısı günde 800 bin dolardan fazla gelir elde ediyor. Hal böyleyken King, halka arz edilme kararı aldı. Firmanın hisseleri, New York Borsasında listelenmeye başlayacak. İngiliz kökenli firmanın tahmini değeri ise 7,6 milyar dolar olarak belirlendi. 
 
Hem mobil cihazlardan hem de Facebook üzerinden oynanan oyunun yıllık gelirinin 2 milyar dolara ulaştığı söyleniyor.  Halka açılan firmalar değerlerini yıllık gelirlerinin dört katı olarak hesaplıyor. 
 
King'in oyun içi satışlardan elde ettiği geliri 2013 yılında %1000 oranında arttırması onun için büyük başarı. Bir dönem Facebook'ta popüler olan Zynga oyunu FarmVille gibi popülaritesini yitirip kötüye gidişi beklenirken firma tam aksine iyi bir gidişat sergiliyor. Firmanın geçtiğimiz  yıl elde ettiği kâr ise 500 milyon dolar olarak açıklandı. Öte yandan, Twitter yıllık gelirinin 20 katı değerle halka arz edilmişti.
 
King'in aleyhine olan tek şey, elinde tek bir kartın olması, firmanın kaderi tek bir oyuna bağlı, her ne kadar iPhone ve iPad üzerinden en çok oyun içi uygulama satın alınan 2. uygulama olsa da, King'in diğer oyunları  Candy Crush Saga kadar istikrarlı değil.