ABD’nin California eyaleti Palo Alto kentindeki Apple mağazası önünde birgün önceden sıraya giren Amerikalılar, bugün yerel saat ile 08.00’de (TSİ 18.00) kapılarını, Apple’ın CEO’su Tim Cook ile açtı.
Palo Alto kentindeki Apple mağazasından iPhone 7 alabilmek için yüzlerce kişi uzun kuyruklar oluşturdu.
Mağazanın kapıları tüm çalışanlar ve patronları Tim Cook'un alkışlarıyla müşterilere açıldı.
Mağazanın sorumlusu ve Cook’un en gözde elemanlarından biri olan Hacettepe Üniversitesi mezunu Baha Çınar'ın 10 yıldan fazla bir süredir Apple’da mağaza lideri olarak görev yapmakta olduğu biliniyor.
Sabah 05.30’da mağaza önünde ilk sıraya girenlerden Tammy Do, "iPhone 7 almak için, 25 saatten fazla sırada bekledim." dedi.
Sıranın en başında olan olan David Ethan ise "25 saattir buradayım.
iPhone 7 Plus için gelmiştim ama henüz mağazada satışı olmadığını öğrendim.
Yine de alabilme umuduyla bekliyorum." ifadesini kullandı.
İPHONE 7'NİN ÖZELLİKLERİ
Apple'ın yeni cihazı İphone 7, getirdiği yeni özelliklerin yanında renk seçeneğiyle de göz kamaştırmayı başardı.
İphone serilerinde görmeye alışık olduğumuz gri ve siyah tonlu renk seçeneğinin yanına jet black'i de (simsiyah) ekleyen firma, kaybolan anten çizgileriyle birlikte kullanıcılara farklı bir görsel deneyim yaşatmayı hedefliyor.
iPhone 7 ve 7 Plus, iPhone'da sunulmuş en iyi batarya gücüne sahip. iPhone 6S'den 2 saat daha fazla dayanıyor. iPhone 7 Plus ise 6 Plus'tan 1 saat daha fazla dayanıyor.
Apple'ın yeni deneyimi olan AirPod'un kulaklıklarının her biri birbirinden bağıımsız hareket editor. Kulaklıklar kutusundan çıktığı anda otomatik olan iPhone, Apple Watch ya da iPad'iniz ile bağlanıyor. 5 saat şarj edilerek 24 saat boyunca dinleme imkanı sunuyorlar.
Kulaklıkların içerisinde bulunan w1 çipi kulaklık teknolojilerinde yeni bir devrin kapısını açıyor.
Kulaklık deneyimini ve ses kalitesini arttırmak için Apple yeni kulaklıklarında normal analog kollektörden vazgeçerek lightning kolektörünü kullanıyor.
12 MP'lik arka kamera loş ışıkta daha da iyi fotoğraflar ve videolar çekebilmenizi sağlayan optik görüntü stabilizasyonu, ƒ/1.8 diyafram ve altı bileşenli lens gibi yeniliklerle baştan tasarlandı.
Üstelik, geniş renk yelpazesiyle çekim gibi gelişmiş yeni özellikler sayesinde fotoğraflarınız ve Live Photo’larınız şimdi daha da canlı görünüyor.
iPhone 7'deki yeniliklerden bir tanesi de 7 MP ön kamera... FaceTime HD kamera hem daha yüksek çözünürlüğe hem de geniş renk yelpazesiyle çekim özelliğine ve Retina Flash teknolojisine sahip.
Böylece çok daha net ve canlı selfie’ler çekebilirsiniz.