Apple’ın işletim sistemi iOS’un 8.3 sürümünde sesli asistan Siri, Türkçe sürprizi yaptı. Artık Türkçe anlayabilen bu asistan, Türkçe sorduğunuz bütün işlemleri yapabiliyor. Arama, mesaj yazma, hava durumunu sorma, bilgi öğrenme gibi pek çok alanda size yardımcı oluyor.

iPhone, iPad veya iPod Touch kullanıcıları, cihazlarının ayarlar bölümünde bulunana yazılım güncellemeyi seçerek iOS 8.3’ü  kurabilir. Güncelleme bitince Siri’ye Türkçe komutlar vererek, Türkçe yanıtlar almak mümkün. Siri’yi cihazınızın ana menü tuşuna uzun süreli basarak aktif hale getirebilirsiniz.
Siri’yle yapılabilecekler şöyle sıralanıyor: “Arama özelliğinde ‘Serkan’ı ara’ dediğinizde doğrudan numarayı çeviriyor. Herhangi bir mobil uygulamayı ismini söyleyerek açtırabilirsiniz. Kısa mesaj göndermeye yardım ediyor. Siri ile size gelen mesajları okuyabilir ve cevaplayabilirsiniz. Sizin tek söylemeniz gereken ‘Anneme mesaj yaz.’”

Bugün kimin maçı var?
Önemli günlerinizi takvime sesli olarak kaydettirebilirsiniz. Sporla ilgili sorularınızı da yanıtlıyor. ‘Bugün kimin maçı var’ diye sorduğunuzda bu konudaki web sitelerini tarayarak size maçları gösteriyor. Takımınızın kazanıp kazanmadığını da sorabilirsiniz. Haritayla sizi gitmek istediğiniz yere götürebilir. En yakın ATM, bankayı da sesli olarak sorarak sizi yönlendirebiliyor. Hava durumunu öğrenebilir, sosyal medyada girmek istediğiniz bir yazıyı Siri’ye söyleyebilirsiniz.