Apple, iPhone 7'nin yongaseti üretiminde Samsung'u devre dışı bıraktı.

Apple'a en yakın isimlerden 9 to 5 Mac sitesinin, G. Kore'nin etkin haber kaynaklarından The Electronic Times'ın konuya ilişkin raporundan aktardığı gelişmeye göre, iPhone 7'yi güçlendirecek olan Apple A10 yongasetinin tek üreticisi Tayvan menşeli yarı iletken üreticisi TSMC olacak. Bildiğimiz gibi iPhone 6S'te kullanılan A9 yongasetlerinin bir kısmı Samsung'un diğeri ise TSMC'nin tesislerinde üretiliyordu.

TSMC'nin ihaleyi tek başına kapmasının sebebinin 10nm'lik üretim teknolojisine geçmeyi başarması olarak belirtiliyor ki bunun anlamı yongasetinin küçülecek ve güç tüketiminin düşecek olması demek. Bu da kalınlığı arttırmadan daha yüksek batarya performansı anlamına geliyor.

TSMC'nin yeni yongasetlerinin üretimine Haziran ayında başlaması bekleniyor. iPhone 7'nin çıkışı ise her zaman olduğu gibi Eylül sonunda gerçekleşecek.

Bakalım Apple'ın bu hamlesi yarı iletken pazarının Intel'in hemen gerisinde iki numaralı ismi olan Samsung'u nasıl etkileyecek? Malum Samsung'un bir numaralı müşterisi Apple idi.