Massachusetts Institute of Technology(MIT) bünyesindeki bir grup araştırmacı, Wi-Fi sinyalleri aracılığıyla bir kullanıcının o anki konumunu nokta atışı yaparak belirlemeye olanak tanıyan yeni bir kablosuz sistem üzerinde çalışıyor. Bu sistemin aynı zamanda Wi-Fi'ın geo-fencing (coğrafi sınırlama) becerilerini yepyeni bir boyuta taşıması ve böylece çok daha güvenli drone'ların önünü açabileceği belirtiliyor.
 
Üniversitenin Bilgisayar Bilimi ve Yapay Zeka Laboratuvarı bünyesinde görev yapan ekibin üzerinde çalıştığı bu yeni kablosuz bağlantı sistemi şimdilik Chronosolarak adlandırılıyor. Söz konusu sistem gelişmiş özellikleri sayesinde kullanıcının cihazı yerine doğrudan kullanıcının kendisini konumlandırabiliyor.
 
Kullanıcının cihazına erişmek için yararlandığı Wi-Fi sinyali için aldığı zaman ve uzaklık bilgilerini belirleyen sistem kullanıcıları "10 santimetrelik" bir aralık içerisinde konumlandırabiliyor. Bu son derece hassas Wi-Fi teknolojisi sayesinde kullanıcıların artık evleri ya da ofisleri için, önceden belirlenmiş bölgenin dışında kalan hiç kimesinin erişemeyeceği "coğrafi olarak sınırlanmış" bir Wi-Fi ağı yaratması mümkün hale gelecek. Böylece komşularınızın ya da yakınlardakilerin Wi-Fi bağlantınızdan yararlanmasını önlemek için bir şifre kullanmak zorunda kalmayacaksınız.
 
Şu ana kadar yapılan deneylerde iki odalı bir apartman dairesindeki kullanıcıları izleyen ekip sistemi yüzde 94'lük bir doğruluk payıyla kullanmayı başardı. İzlenen kişi bir mağazadayken ya da bir kaldırımda yürürken başarı oranı yüzde 97'ye kadar yükseliyor.