Mehmet Kayhan YILDIZ- Hasan DÖNMEZ/KONYA, () - GALATASARAY Teknik Direktörü Roberto Mancini ve Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam Ziraat Türkiye Kupası finali öncesi açıklamalarda bulundu.

KOLAY BİR MAÇ OLMAYACAK

Bir otelde düzenlenen basın toplantısında konuşan ve çok uzun bir periyottan sonra Türkiye Kupası finaline geldiklerini anlatan Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, kupayı alarak başarılarına bir yenisini eklemek isteğini belirtti. Mancini, "Finalde olduğumuz için oldukça mutluyum. Daha önce İtalya Kupası, FA Cup gibi başarıları elde etmiş bir hocayım. Eskişehir oldukça güçlü bir takım. Başında iyi bir hoca var. Futbol oynamayı ilke edinmiş bir ekip. Saygı duyulması bir gereken takım, zor bir maç olacak. Kupa finalinin favorisi olmaz. Biraz önce de söylediğim gibi, İtalya ve İngiltere'de de olduğu gibi bu finali de kazanıp kupaya uzanmak istiyorum''dedi. 

FİNALDE KARŞILAŞMAYI İSTEDİĞİMİZ EN SON TAKIMDI 

Kupa maçında takımın motivasyonu ve performansının nasıl olacağı sorulan Mancini, "Tabiki final oynuyoruz. Esktra motivasyona gerek yok. Takımın başındayken bu zamana kadar Eskişehirspor ile bir kez karşılaştık. Onların sahasında oynadığımız maçı da seyretme imkanım oldu. İyi futbol oynayan bir Eskişehirspor vardı. Finalde karşılaşmayı istediğimiz en son takımdı. İyi bir takım. Ama umarım kupayı alırız" dedi.

HERŞEYİN SPORUN İÇİNDE KALMASI GEREKİR

Mancini sorulan soru üzerine Muslere ve Drogba’nın durumunun yarın sabah yapacakları antremandan sonra netlik kazanacağını söyledi. Karşılaşmanın fair-play ruhu içinde olması gerektiğini belirten ve her iki takımın da kupayı almak istediğini ifade eden Mancini, "Futbol bir spor. Her şeyin sporun içinde kalması gerekiyor. Herkesin bu olayın spordan ibaret olduğunu anlaması gerekiyor. Her şeyin sahada kalması ve dışarıya çıkmaması lazım" dedi.

OYUNCULARIM ELLERİNDEN GELENİ YAPACAKLAR 

Uzun bir mesafe kat ettikten sonra final oynamanın keyfini yaşadıklarını belirten Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam da "Çok sık final oynayan ve kupa kaldıran bir camia değiliz. Abilerimiz 43 yıl önce kazanmış ve 43 yıldır da yok. 1987 senesinde yani 27 yıl önce final oynamışız. 27 yıl sonra tekrar final oynamanın, 43 yıl sonra da taraftarımıza camiamıza kupa hediye etmenin arefesindeyiz. Yarın bu karşılaşma bizim için önemli. Oyuncularımız da nasıl bir sorumluluk içinde oldukların biliyorlar. Onların ellerinden gelen mücadeleyi ortaya koyacaklar ve Eskişerir’e getirmek içine ellerinden gelene yapacaklar" dedi.

FAİR-PLAY RUHU

Galatasaray’ın zorlu bir rakip olduğunu vurgulayan Sağlam, fair-play ruhundan uzaklaşmadan dostluk içinde kendilerine yakışan mücadeleyi ortaya koyacakların vurguladı. Taraftarları da mesaj yollayan Sağlam, kazandıkları taktirde kendilerine yakışır bir şekilde kutlama yapmalarını, kaybettikleri taktirde ise emeğe saygı duyarak rakibin alkışlanmasını istedi.

MANCİNİ’YE ESKİŞEHİR FORMASI

Basın toplantısının son bölümünde Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam üzerinde Roberto Mancini’nin ismi yazılı olan kırmızı-siyahlı formayı Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini’ye hediye etti.

TARİH YAZMAK İSTİYORUZ

Eskişehirspor takım kaptanı Sezgin Coşkun ise çok heyecanlı olduklarını ve 27 yıl aradan sonra final oynama şansı yakaladıklarını söyledi. Coşkun, "Yarın takım olarak iyi mücadele ederek futbolun gereklerini yaparak kupayı almak ve tarih yazmak istiyoruz. İnşallah kupayı da müzemize götürüceğiz" dedi.

TARAFTARIMIZI SEVİNDİRMEK İSTİYORUZ

Galatasaray Takım Kaptanı Sabri Sarıoğlu da uzun bir periyodun ardından finale geldiklerini anlatarak, "İnşallah yarın bol çeşikişmeli bir maç olsun. Futbolun güzelliklerini konuşulduğu bir maç olsun. Şampiyonluğu elimizden kaçırdık. Türkiye kupasını alıp taraftarımızı sevindirmek istiyoruz'' dedi. Sabri karşılaşma için hazır olduğunu da vurguladı.

Her iki takımın kaptanı da karşılaşma öncesi Türkiye Ziraat Kupası ile birlikte basın mensuplarına poz verdi.

MKY(İA/SSA) (FOTOĞRAFLI)