ZEKERİYA ALP: "HAKEMLERİMİZ ACIMASIZCA ELEŞTİRİLİYOR"
Sporun Zirvesi Semineri'nin öğleden sonraki oturumunda, 'Avrupa'da Niye Yokuz' konusu işlendi. Ömer Faruk Ünal'ın yönettiği oturuma, Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp, UEFA Hakem Komitesi Üyesi Jaap Uilenberg ile FIFA kokartlı hakemler, Cüneyt Çakır, Bülent Yıldırım, Fırat Aydınus, Hüseyin Göçek, Halis Özkahya, Barış Şimşek ve Mete Kalkavan katıldı.
MHK Başkanı Zekeriya Alp, hakemlerin 90 dakikalık bir maçta tek pozisyon yüzünden acımasızca eleştirildiğini belirtti. Bu eleştirilerin kendilerini üzdüğüne dikkati çeken Zekeriya Alp, medyadan anlayış beklediklerini söyledi.
UEFA Hakem Komitesi Üyesi Jaap Uilenberg ise futbol camiasının Türk hakemlerle gurur duyması gerektiğini belirterek, "Türk hakemler Avrupa'da çok iyi konuşuluyor. Umarım, 40 yıl aradan sonra Dünya Kupası'nda da bir Türk hakem düdük çalar" dedi.
Cüneyt Çakır da hakemler için Türkiye'de yıkıcı eleştiriler yapıldığına işaret ederek, "Maalesef, spor kamuoyunda bizi ileriye götürecek eleştiriler yapılmıyor. Hatalarımızı görmek istiyoruz. Yapıcı eleştirileri önemsiyoruz" diye konuştu.