Almanya'nın Essen kentinde Kreisliga A Ligi'nde mücadele eden Yurdumspor Essen, dün karşılaştığı SV Kray 04'ü 4-1 yenerek 2014-2015 sezonuna fırtına gibi başladı.

Sezonun ilk maçında sahasında SV Kray 04'yi ağırlayan Yurdumspor Essen, karşılaşmayı 4-1 kazanarak lige iyi bir başlangıç yapmayı başardı.

Yeni transferleriyle güçlenen Yurdumspor Essen, tribünleri dolduran taraftarlarının desteği ile maça hızlı başladı.Üst üste ataklar geliştiren Yurdumspor Essen, karşılaşmanın 22. dakikasında Bünyamin Topuz ile 1-0 öne geçti.Karşılıklı ataklarla devam eden maçın 34. dakikasında kullanılan korner atışıyla gelen topa kafa vurusu yapan Burhan Çınar, Yurdumspor'u 2-0 öne geçirdi ve ilk devrenin de skorunu belirledi.Antröner Murat Ülkem ve Selim Mumcu yönetiminde ikinci devre de hızlı başlayan Yurdumspor Essen, maçın 48. dakikasında Mustafa Oruç ile farkı 3 çıkardı.İkinci devre de atakları durmayan Yurdumspor Essen, 75. dakikada serbest atışta Sertan Karabulut'un ayağından kazandığı mükemmel golle 4-0 öne geçti.Maçın 90 dakikasında sahneye çıkan Christian Mogilka, takımının tek sayısına imza attı.Alman hakem Maik Henkies'in yönettiği maçta Yurdumspor Essen, konuk ettiği SV Kray 04'ü 4-1 net bir sonuçla geçerek lige üç puanla başlamayı başardı.

"FUTBOLLA TÜRK GENÇLERİNİ KAYNAŞTIRMAYI HEDEFLİYORUZ"

Sezonun ilk maçını değerlendiren Yurdumspor Essen Spor Direktörü Ercan Mumcu, ilk maçla beraber lige iyi bir başlangıç yaptık.Essen'de farklı takımlarda başarılı olan sekiz oyuncuyu transfer ederek, kadromuzu güçlendirdik. Geniş kadromuzla zirveye oynamayı ve semtimizde her yaştan insana futbolu sevdirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Maçı tribünden izleyen ve kulüp binasında habercilerin sorularını yanıtlayan Yurdumspor Essen Kulübü Başkanı İsmail Gergin sözlerine, geçtiğimiz hafta yaşamını yitiren efsane başkan Süleyman Seba'ya Allah'tan rahmet Beşiktaş Kulübü'ne de başsağlığı dileyerek başladı ve "Biz de büyük başkanı örnek alarak, amatör liglerde profesyonel çalışmalar yapmayı hedefliyoruz" dedi.A Genç ve B Genç takımlarla beraber doksana yakın sporcunun kulüp çatısı altında futbol oynadığını belirten İsmail Gergin, "kulübümüz Essen'in Kray semtinde bulunuyor.Kray'da daha önce Türk kulüplerinde futbol oynayanların çocukları, bugün bizim kulübümüzde futbol oynuyor.Futbolu bir araç olarak kullanarak, çevremizde ki Türk gençlerini bir arada tutmayı hedefliyoruz.Bize destek veren sponsorlarımıza ve taraftarlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Maçta forma giyen Turkuaz-Beyaz formalı Yurdumspor Essen'in oyuncu kadrosu şöyleydi:Enver Ceylan, Ahmet Çıplak, Deniz Kartal, Burak Çınar, Murat Mumcu, Burhan Çınar,(Burak Ay) Mustafa Oruç, Sertan Karabulut, Mike Fuchs, Bünyamin Topuz, Tezcan Tuna (Bünyamin Altun)

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Maçtan ve tribünlerden detay görüntüler

-Maçta Yurdumspor'un 2. ve 4. golü

-Yurdumspor Essen Spor Direktörü Ercan Mumcu (spor giysileriyle) ile saha kenarında röportaj

-Yurdumspor Essen Kulübü başkanı İsmail Gergin ile kulüp binasında röportaj

Haber-kamera:Temel Elcivan-ESSEN /