Süleyman EKİN/ANTALYA, () - ANTALYA'da geleneksel hale gelen Runtalya Maratonu öncesinde yapılan 'Yüksek Topuk Koşusu'nda, topuk yüksekliği 7 santimin üzerinde olan 40 kadın, 100 metre koştu.
Antalya'da geleneksel hale gelen ve yarın yapılacak 10 kilometrelik Runtalya Maratonu öncesinde bugün 'Yüksek Topuk Koşusu' ve 'Minik Adımlar Koşusu' yapıldı. Lara'daki bir alışveriş merkezi önünde yapılan etkinlikte 4-6 yaş arası yüzlerce küçük Minik Adımlar Koşusu'nda ter döktü. 200 metrelik parkurda birbirlerini geçmek için kıyasıya mücadele eden miniklerin hepsine yarış sonunda sertifika ve madalya verildi. Küçüklerin koşusunun ardından Runtalya'nın en renkli etkinliklerinden biri olan Yüksek Topuk Koşusu'na geçildi.
40 kadının katıldığı etkinlikte, yarış öncesinde kadınların topuk yükseklikleri metre ile ölçüldü. En az 7 santim yüksekliğindeki topukla katılma şartını taşıyan kadınlar, start ile birlikte topuklu ayakkabılarıyla 100 metre koştu. Renkli görüntülere sahne olan koşuda, kadınların ayakkabılarını topuğundan koli bantıyla ayaklarına tutturdukları görüldü.
Yarışlar sonunda Almanya'dan katılan transeksüel Graf Dara Schell 17.05'lik derecesi ile birinci olurken, Melek Çisem 17.07 ile ikinci, Ayşen Özkul ise 17.55 ile üçüncülük elde etti. Birinciye 3 bin, ikinciye 1500 ve üçüncüye de 1000 TL para ödülü verildi.
Kadınların topuklu koşusunun ardından yapılan Halk Koşusu'nda ise genci ve yaşlısıyla yüzlerce kişi yarıştı.
Ashab-ı Kehf Külliyesi'ni tanıtmak amacıyla Kahramanmaraş'tan gelen bir grup, koşuda yerel kıyafetlerle yarıştı. Ayrıca, Sivas'tan getirilen Kangal köpeği de çoban eşliğinde yarıştaki yerini aldı. Bu yarış da sorunsuz sona erdi.
Runtalya, yarın yapılacak büyük maraton ile son bulacak.

SE(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)