Mustafa ERCAN / MERSİN, () - PTT 1'nci Lig'de Play-Off kalarak Süper Lig'e çıkma mücadelesi veren Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Yılmaz Vural, '2 ayaklı' olarak nitelendirilen karşılaşmalarda kurallara göre gol eşitliğinde deplasmanda atılan 1 golün, 2 gol sayıldığını anlatırken, "Dolayısıyla şu anda maç 2-2'dir. 3 puanımız var ama maç 2-2. Rakip orada gol yemeden 1-0 kazanırsa 1 farkla hevesimiz kursağımız da kalır. Dolayısıyla yenile gole çok üzüldüm" dedi.
Vural, Orduspor karşısında şansız bizimde kalelerinde golü erken gördüklerini, maçın genelinde hakim oynadıklarını anlatırken şöyle konuştu:
"Futbolcu arkadaşlarımız asıldıkları maçı bırakmadı. 43'ncü dakikada çok iyi bir çıkışımız oldu. Mehmet kardeşimiz bize 'Oh..' dedirtti. Rakibi tanıyorduk. Ancak yapmadığımız ufak tefek eksikliklerimiz vardı. Onları uygular hale gelince daha baskın oynadık ve sonuç olarak kritik 68'nci dakika da Yahya arkada direkten vurdu, bizim için 3 puanın alınmasında çok önemli bir gol oldu. Rakip bu skoru değiştirmek adına yüklendi, biz de karşılamaya çalıştık. Şu anda takımızda fedakarlık yapan çok sayıda arkadaşımız var. Gol yemeden kazanmamız çok önemliydi ama golü yedik, kazandık. Çünkü onların attığı kadar a bizde orada atabiliriz diye düşünüyorum. Şimdi bir adım öndeyiz. İyi ayaklı maçlar hakikatten kolay değildir. Ordu'da finale taşıyan sonucu umarım alırız. Deneyimimizi bu maçta iyi kullandık. Herkes üstüne düşeni fazlasıyla yaptı. Sonuç olarak galip bir takımız. Umarım bunu finale taşırız. Bunun için de taraftarımızı çok teşekkür ederim. Bu gün yüksek bir sesle yanımızda oldular. Oyuncularıma teşekkür ederim, Süper Lig yolunda önemli bir maçta tecrübelerini ortaya koydular."
Orduspor Teknik Direktörü Hüsnü Özkara da, yenilmelerine rağmen taraftarlara güzel bir maç izlettiklerini, ilk golü attıktan sonra basit olarak nitelendirilebilecek iki yol yediklerini anlattı. Özkara, şöyle konuştu:
"Oyuncularımın oynadığı oyundan çok memnunum. Bol pozisyon bulduk, buradan çok farklı bir sonuçla da ayrılabilirdik. İki ayaklı maçlarda deplasmanda atılan gol çok önemli. Çok sayıda pozisyona giren oyuncularımı kutluyorum. Umarım kendi evimize başarılı bir oyun sergileyerek Süper Lig yolunda önemli bir sonuç alırız. Ordu takımı ve taraftarı olarak bütünleşerek finale yükselmek istiyoruz."

ME(AP/İD) (FOTOĞRAFLI)