Ercan ATA/HUMENNE, () - SLOVAKYA'nın Humenne kentinde yapılan Yıldız Erkekler Serbest Stil Dünya Güreş Şampiyonası ilk gününde 5 Türk milli güreşçi mindere çıktı.

Humenne Sport Hall Salonu'nda yapılan karşılaşmalarda Türkiye adına sabah seansında 42 kg'da Cihan Urhan, 50 kg'da Deniz Akkaya, 58 kg'da Ali Çam, 69 kg'da Fazlı Eryılmaz ve 85 kg'da Semih Yazıcı mücadele etti.

SON AVRUPA ŞAMPİYONU ALİ ÇAM, BRONZ MADALYA İÇİN MİNDERE ÇIKACAK

Türkiye adına mindere ilk olarak 58 kg'da son Avrupa şampiyonu Ali Çam çıktı. Çam, 1. tur maçında Alman Muller Custin'i (11-1) teknik üstünlükle yenerek 2. tura çıktı. Çam, bu turda Hindistanlı Sharvan Gharvan'ı da (8-6) yenerek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde ise Ali Çam, Moğol rakibi Temuulen Enkhtuya ile karşılaştı. Maçın başında 3-0 geriye düşmesine rağmen Ali, karşılaşmanın ilk devresini (8-5) önde bitirdi. İkinci devreye fırtına gibi başlayan son Avrupa şampiyonu, skor 15-5 iken rakibini tuş ederek yarı finale çıktı. Yarı finalde ise Ali Çam, Azeri Mhir Amiraslanov'la karşılaştı. Bu karşılaşmayı (3-1) kaybeden Ali Çam, akşam seansında bronz madalya mücadelesi verecek.

SEMİH YAZICI'NIN FİNALDEKİ RAKİBİ AZERİ

85 kg'da Semih Yazıcı ise tüm maçlarını rahat kazanarak finale çıktı. İlk maçında Kazak Yeseali Dauletkzy'i 1. turda (9-1), 2. turda Bulgar Ahmet Karaali'yi skor 11-0'ken tuş ile yenerek çeyrek finale çıktı. Çeyrek finalde Semih Yazıcı, Ermeni Hovhannes Mkhitaryan karşısında da rahat galip (15-5) gelerek yarı finale yükseldi. Yazıcı, yarı finalde Alman Ilija Matuhin ile karşılaştı. Oldukça çekişmeli geçen karşılaşmada Yazıcı, 6-5 galip gelerek adını finale yazdırdı. Semih Yazıcı, akşam seansında Türkiye saati ile 19.00'da altın madalya için Azeri Shamil Sadullayev ile karşılaşacak.

Türkiye adına sabah seansında mindere çıkan 42 kg'da Cihan Urhan, 50 kg'da Deniz Akkaya ve 69 kg'da Fazlı Eryılmaz ilk gün elenen milli sporcular oldu.