GÖRÜŞMENİN GÜNDEMİNDE YABANCI KURALI VE E-BİLET VARDI Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, bugün öğlen saatlerinde bir araya geldi.

Ulus'taki Sunset'te gerçekleştirilen buluşmada Demirören ve Aysal'ın, Türk futbolunun sorunları hakkında görüş alışverişinde bulundukları öğrenildi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal'ın, yürürlüğe girdiğinden bu yana karşı çıktıkları 6+0+4 kuralını bu görüşmede masaya yatırdığı ifade edildi. Önümüzdeki sezon değişmesi planlanan bu kuralın Türk futboluna büyük bir darbe vurduğunu dile getiren Başkan Ünal Aysal'ın, "Türk futbolunun ilerlemesi ve kulüplerin Avrupa'da başarılı olması adına yabancı kuralının mutlaka değişmesi gerekli. Şu anda Galatasaray'daki en büyük sorunlarımızdan biri yabancı kontenjanında yaşadığımız sıkıntılar. Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerimizle aramızda bu kural haksız bir rekabete de neden oluyor. Türk futbolunun geleceği ve başarısı adına bu sınırlama kaldırılmalı, değiştirilmeli" dediği öğrenildi.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in ise 2 hafta önce Antalya'da Fatih Terim önderliğinde gerçekleştirilen zirvede teknik adamların da bu konuda görüşlerinin alındığını belirtirken, kulüplerin görüşlerine göre gerekli incelemeyi yapıp, en doğru kararı vereceklerini ifade etti.

Toplantının gündem maddelerinden bir diğerinin ise e-bilet olduğu öğrenildi. Galatasaray Başkanı Aysal'ın, Kulüpler Birliği'nde de özellikle 4 büyük kulübün itiraz ettiği e-bilet uygulamasının ticari kısmının, büyük kulüplere zarar vereceği görüşünü Demirören'e ilettiği ifade edildi.

Aysal'ın ayrıca, E-biletin ticari kısmında kulüplerin ciddi çekincelerinin olduğu ve kulüplerin gelirlerine bu uygulamanın darbe vuracağı görüşünü TFF Başkanına iletildiği öğrenildi. İSTANBUL /