Uğur DEMİRKIRDI, İstanbul-

1956 yılında kurulan ve Türkiye'nin en köklü kulüplerinden olan Yeşilyurt Spor Kulübü, sporun bir çok dalında faaliyet gösterip, insana yatırım yapmaya devam ediyor.

Bir semt kulübü olmasına rağmen voleybol, basketbol, tenis, yüzme, sutopu ve yelkende adından söz ettiren Yeşilyurt Spor Kulübü'nde 4 dönemdir başkanlık yapan Levent Gökçe; "İnsana yaptığımız yatırım karşılığını aldık" diyor.

Özellikle voleybolda büyük bütçeli takımlarla başa baş mücadele ettiklerini dile getiren Başkan Levent Gökçe şunları söyledi:

"Branşlarımızı kısaca sayacak olursak, voleybol, basketbol, yüzme, su topu, tenis, yelken başlıca branşlarımızdır. Yelken en son açtığımız bir branşımız. Voleybol ise lokomotifimiz. Voleybolun ekonomisi çok yükseklere çıktı. Biz de bir semt kulübü olarak bu lige ayak uydurmaya çalışıyoruz. Ancak bizim buradaki en büyük hedefimiz insana yaptığımız yatırımdır. İnsana yaptığımız yatırımın karşılığını aldık ve voleybol takımımızı bu şekilde birinci ligde oynatmaya devam ediyoruz"

"GURURURUZ BESTE SABANCI"

"Yüzmede ise Beste Sabancı gurur kaynağımız oldu. Bir yıl içerisinde 64 tane Türkiye birinciliği alarak rekor kırdı. Ayrıca Avrupa'da EOF Olimpiyatları'nda Hollanda'nın Utrech kentinde Türkiye'ye ilk altın madalyasını kazandırdı. Hem kendi hem de Yeşilyurt Spor Kulübü'nün adını yüzme sporu tarihine geçirdi. Bunların ötesinde yelken önemsediğimiz branşlarımızdan. Ciddi sayıdaki lazer ve optimis teknelerimiz ile antrenmanlarımız devam ediyor. Kış aylarına rağmen antrenmanlar sürüyor. Yelken dalında da kupalar almaya başladık. Su topunda ise kendi alt yapımızdan yetiştirdiğimiz sporcular ile mücadele ediyoruz. Orda da oldukça başarılı neticeler alıyoruz. Yani antrenörler de kulübümüzün çocuğu, sporcular da kulübümüzün çocuğu. Onun ötesinde teniste hem veteran hem performans tenisinde ciddi hamlelerimiz var. Yıl içinde devam eden tenis şampiyonalarında veteranlarımız çok ciddi başarılar elde ediyorlar. Onun ötesinde performans tenisinde diğer oyuncalarımız ise şampiyonluk, final ve yarı final gibi neticeler alıyorlar. Teniste hedefimiz ise bir yada bir buçuk sene içerisinde çok ciddi başarılar elde etmek. Biliyorsunuz her kulüpte bir jenerasyon boşluğu olabiliyor. Basketbolda ise tamamını 9-10 yaşında kulübe başlattığımız çocuklarla devam ettiğimiz bir projemiz var. Şu anda onlar A Takım yaşına geldiler. Geçen sene A Takım forması giydiler. Bu sene de A Takım forması giyecekler. Biraz tecrübe kazandıktan sonra çok başarılı neticeler elde edecekler. Yani insana yatırım yapmak en zorunu seçmek. Biz en zorunu seçtik

"TESİSLEŞME KONUSUNDA KIYI KENAR KANUNU NEDENİYLE SIKINTILAR YAŞANABİLİYOR"

"Onun ötesinde kulüp içerisinde yaptığımız bir çok tesis var. Tesisleşme konusunda yaşadığımız tek sıkıntı ise kıyı kenar köşesinde yer almamız. Böyle bir bölgede yer alınca da bir takım inşai faaliyetlerde sıkıntı yaşıyoruz. Milli emlak ile ilgili olan sıkıntılarımız da aştık. Maliye bakanlığı bize anlayış gösterdi ve bize bu araziyi 29 yıllığına kiraladı. Ancak kıyı kenar kanununda belediyeler ile yaşanılacak sıkıntılar ortaya çıkabiliyor. Onları da zaman içerisinde aşmaya çaba sarf ediyoruz. Şu ana kadar da aşamadığımız bir şey olmadı."

"PAZAR GÜNÜ BÜTÜN KONGRE ÜYELERİMİZİ SEÇİME BEKLİYORUM"

Pazar günü yapılacak olan seçim hakkında konuşan Başkan Gökçe; "Ben pazar günü bütün kongre üyelerimizi seçime bekliyorum. Üyelerin kongreye katkı sunması gerekiyor. Dolayısı ile kongreye katılma hakkı bulunan bütün üyelerimizi Pazar günü yanımızda görmek istiyoruz. Seçim ikili bir yarış olacak. Her iki taraf için de hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca spora emek vermek ciddi bir fedakarlık gerektiriyor. Bu anlamda ben bütün üyelerimize şükran duyuyorum. Bugüne kadar yaptıklarımızı kulüp üyelerimizin destekleri sayesinde yaptık" ifadelerine yer vererek sözlerini tamamladı.

UD (UD)