Türk futbolunun Katar’daki spor elçisi Teknik Direktör Uygun, Al Rayyan takımıyla anlaştı.

Tecrübeli teknik adam Al Rayyan Külübü’yle sezon sonuna kadar anlaşma imzaladı.

Yeniden Körfez’e çıkarma yapmaya hazırlanan Teknik Direktör Bülent Uygun, Geçtiğimiz sezon devre arasında, 11 maçta sadece 2 galibiyeti bulunan Al-Gharafa takımının başına geçmişti.
Galatasaray’ın eski yıldızı Wesley Sneijder’in de transferinde önemli rol oynayan tecrübeli teknik adam, Katar Ekibini 2’inci yarıda en çok puan toplayan 2’inci takım konumuna taşımıştı. Al-Gharafa böylelikle Ligi 4’üncü bitirip, Asya Şampiyonlar liginde Play-Off turuna kalma başarısı göstermişti.

Bülent Uygun’lu Al-Gharafa ayrıca, Katar ve Emir Kupası’nda yarı finalde mücadele etmişti.

Sivasspor tarihindeki en başarılı tek adam ünvanına sahip olan Bülent Uygun, 2006-2007 sezonunun 12’inci haftasında, son sıradaki Sivasspor’da göreve gelip, sezonu 7’inci tamamlayıp teknik direktörlük kariyerine başlarken, ses getiren bir başarıya imza atmıştı.

Bülent Uygun, 2007-2008 sezonunun ilk yarısını lider kapatıp, sezonu 73 puana sahip Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın ardından averajla 4’üncü sırada tamamladı. Sivasspor böylelikle UEFA Kupasına gitmeye hak kazandı.

2008-2009 sezonu ise Teknik Direktör Bülent Uygun için kariyerinin en unutulmaz dönemiydi. Sezonun ilk yarısını lider tamamlayan Bülent Uygun’lu Sivasspor, kısıtlı kadrosuna rağmen ligi 2. sırada tamamlayıp Şampiyonlar Ligi’nde ön eleme oynadı.

Sonraki sezonlarda Eskişehirspor ve Gaziantepspor takımları ile devre arası anlaşıp hiç transfer yapmadan lige tutunmasını sağlamış, Eskişehirspor ile ise ligi 7. Sırada bitirmişti. Ayrıca Elazığspor ile Süper lige çıkma başarısı göstermişti. Adeta düşme potasındaki tüm takımları alıp kurtaran hoca olan Bülent uygun Türkiye Ligi’ndeki son sıralardaki takımlarda görev almasına rağmen en fazla puan ortalaması yakalayan teknik direktör oldu.