TRABZONSPOR'un eski futbolcusu Gineli İbrahima Yattara, "Bu şehir, bu taraftar ve bu takım beni mutlu ediyor. Tekrar Trabzon’a dönmek ve burada yaşamak istiyorum" dedi.
Trabzon’da çekimleri devam eden, "Bizim Ofli hoca” filminde Malouda ve Bosingwa’dan sonra İbrahima Yattara da oynadı. Bordo mavili formayı 2003-2011 yılları arasında 8 sezon boyunca giyen ve taraftarların gönlünde taht kuran Gineli oyuncu, çekimler öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bu sezon Belçika 3'üncü Lig takımlarından La Louviere’de forma giyen Yattara, 2 yıllık bir aranın ardından Trabzon’a döndüğü için mutlu olduğunu belirtirken şöyle konuştu:
"Kendimi Trabzonlu hissediyorum. Trabzon’da olmaktan dolayı çok mutluyum. İki seneden sonra buraya döndüm. Futbol veya Trabzonspor için dönmedim. Başka bir proje için geldim. Türkiye’de olmak ayrı bir mutluluk verici bir durum."
"NEREYE GİDERSEM GİDEYİM HER ZAMAN TRABZONSPORLUYUM"
Yattara, ilk kez bir filmde oynayacağını da belirtirken de şunları söyledi:
"Ben kendime güveniyorum. Futbol oynarken de kendime güveniyordum, filmde de güveniyorum. Zaten sempatik bir adamım. İnşallah burada da başarılı olacağım. Ben en uzun süre Trabzonspor’da oynadım. Hayatımı Trabzonspor’da kazandım. Nereye gidersem gideyim her zaman Trabzonsporluyum. Bu şehir, bu taraftar ve bu takım beni mutlu ediyor. Tekrar Trabzon’a dönmek ve burada yaşamak istiyorum. İnşallah buraya döneceğim."
Yattara, Trabzonspor’un bu sezon başarılı olmasını çok istediğini de vurgulayarak, "Trabzonspor’da şu anda çok iyi oyuncular var. İnşallah başarılı ve tekrar şampiyon olacaklar. İnşallah bu sezon bir şeyler yapacaklar" ifadelerini kullandı.
Yattara daha sonra üç yıl önce Türk vatandaşı olduğunda aldığı nüfus cüzdanıyla basın mensuplarına görüntü verdi. Bu arada Yattara'nın filmde senaryo icabı düzenlenen Laz Star yarışmasında juri koltuğunda oturacağı belirtildi.