ULUSLARARASI Yaşar Doğu Serbest Güreş Turnuvası'nda 2 altın, 1 gümüş ve 6 bronz madalya elde eden Türkiye A Milli Güreş Takımı, 63 puanla takım sıralamasında birinci olarak turnuva sonunda şampiyon oldu.

Ahmet Cömert Spor Salonu'nda gerçekleştirilen müsabakaları Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya'nın yanı sıra başkan vekili Oktay Aktaş, FILA Asbaşkanı Ahmet Ayık, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç, FILA Delegesi Hicran Şerifoğlu, olimpiyat şampiyonu eski milli güreşçiler ve çok sayıda davetli de izledi. Uluslararası arenada Türk bayrağını dalgalandırmak adına mindere çıkan A Millilerden 70 Kg'da Yakup Gör ve 125 Kg'da Taha Akgül rakiplerini yenerek, altın madalya kazandılar. 70 Kg'da üstün bir performans sergileyen Mustafa Kuyucu ve 125 Kg'da ter döken Yunus Emre Dede, sıkletlerinde üçüncü olarak bronz madalyanın sahibi oldular.

Yaşar Doğu Turnuvası'nın ilk gününde 1 gümüş ve 4 bronz madalya kazanan Türkiye, ikinci gün müsabakalarında da 2 altın ve 2 bronz madalya kazandı. Toplamda 2 altın, 1 gümüş, 6 bronz madalya elde eden A Milli Serbest Güreş Takımı, turnuvayı takım klasmanında 63 puanla birinci olarak tamamladı ve şampiyon oldu. Türkiye'nin ardından Amerika Birleşik Devletleri 46 puanla ikinci, Azerbaycan ise 40 puanla üçüncü oldu.

BAŞKAN YERLİKAYA: "TÜRK HALKINI GURURLANDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

42. Uluslararası Yaşar Doğu Turnuvası'nda şampiyon olan A Milli Güreş Takımı'nı tebrik eden Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Vehbi Emre Turnuvası da dahil olmak üzere 2014 yılına iyi bir başlangıç yaptıklarını belirterek, "Bu madalyalar henüz başlangıç. Türk bayrağını en üst noktaya taşımak için gece gündüz çalışıyoruz ve aynı azimle çalışmaya devam edeceğiz. Sporcularımız, onlara olan güvenimizi ve inancımızı boşa çıkarmadı. Umuyorum ki bundan sonra daha fazla başarının altına imza atacağız. Turnuvada sergiledikleri mücadeleden dolayı milli mayolarımızı ve teknik ekibimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi. os (os)