YALOVA Ortopedikler Spor Kulübü (YOSK), yeni sezon öncesi transfer çalışmaları kapsamında Fas Milli Takımı’nın formasını giyen 33 yaşındaki pivot Hafid Moha’yı kadrosuna kattı.
Garanti Bankası Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nde Euro League 3 Cup’ta mücadele gösterecek YOSK, transfer çalışmalarını yürüten yeşil kırmızılı takım, engellilik derecesi 3,5 puan olan 33 yaşındaki tecrübeli basketbolcuyla uzun süredir görüştükten sonra mutlu sona ulaştı. Vize işlemlerinin tamamlanmasının ardından Moha’nın Türkiye’ye geleceği belirtildi.
ŞAMPİYONLUĞA ESKTRA ÜCRET
YOSK’un Moha ile yaptığı sözleşmeye göre Faslı oyuncunun, 7 ay üzerinden aylık toplamda 2 yıl sonunda 20 bin dolar net ücret ve Euro League 3 Cup’ta da şampiyon olunması halinde 4 bin dolar ekstra ücret alacağı öğrenildi. Böylece Moha, YOSK ilk resmi yabancı transferi olarak kayıtlara geçti. Bu arada Moha’nın YOSK’a gelmesi konusunda takımın başına getirilen ABD’li antrenör Clifford Fisher’in etkili olduğu ve Faslı oyuncuyu ikna ettiği öğrenildi. Fisher’in İtalya Milli Takımı’nı çalıştırdığı dönemde milli takımlar maçlarında Fas forması giyen Hafid Moha’yı beğendiği ve Fisher’in YOSK’a gelmesinden sonra Moha’nın transfer olmayı kabul ettiği kaydedildi.