Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medicana Sivasspor, ligin üçüncü haftasındaki Osmanlıspor beraberliğin ardından milli maç arası nedeniyle lige verilen arada Kosova takımlarından Prishtina ile oynayacağı 17’inci Cumhuriyet Kupası maçının hazırlıklarına ara vermeden başladı. Teknik direktör Sergen Yalçın yönetiminde kulüp tesislerinde gerçekleşen antrenmanda Osmanlıspor maçında forma giyen futbolcular yenileme çalışması yaptı. Diğer futbolcular ise düz koşunun ardından kondisyon çalıştı. Antrenmana milli takımlara giden Batuhan Karadeniz, Ümit Kurt, Aaatıf Chahechoue ve yeni transfer Kone katılmadı.

"ÇOK ZOR BİR SEZON OLACAK"
Antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan teknik direktör Sergen Yalçın, ”Dün itibariyle bir puan kazandık diyoruz. Çok geç golü bulduk tabi bizim için sevindirici. Puan puandır gözüyle bakıyoruz. İstediğimiz gibi bir 90 dakika olmadı. Daha üretken, hareketli aktif olabilirdik oyunun tamamında ama bunu beceremedik. Hazırlık aşamasının artık son dönemine doğru gidiyoruz. Yavaş yavaş lige konsantre olmaya başlıyoruz. Yeni gelen oyuncularımız adapte olmaya çalışıyorlar takıma bundan sonrasının çok daha iyi olacağını umut ediyoruz. Çünkü iyi bir oyuncu grubumuz var ve önemli olan bunu sahaya yansıtmak. Bu sezon çok zor bir sezon olacak gibi görünüyor. Çünkü herkes çok aşırı mücadele ediyor, puan kazanmak için çaba sarf ediyor. Bizde o pozisyondayız. Umuyoruz ki bundan sonraki maçlar bizim için daha iyi olur" dedi.

"LİGE VERİLEN ARANIN BİZE FAYDALI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"
Lige verilen aranın takım için faydalı olacağını belirten Yalçın, ”Milli takım arası bizim için iyi oldu. Çünkü yeni katılan oyuncularımız biraz eksikler maç olarak eksikler kondisyon olarak eksikler. Onların daha hazır hale gelmesi için bize daha faydalı olacağını düşünüyorum. Cuma günkü müsabakada eksik olan oyuncularımızın hepsini kullanacağız. En azından maç kondisyonu kazanmış olacaklar. Bizim için faydalı bir ara. Bu arada eksiklerimizi giderip bundan sonra daha hazır bir şekilde lige hazır bir şekilde başlamak istiyoruz" diye konuştu.

"BİR MAÇ KAZANMAYA İHTİYACIMIZ VAR"
Üç maçta alınan iki puanın çok başarılı olmadığını aktaran Yalçın, "Transferi kapattık. Tabi biraz geç kaldık transferde. Özellikle son aldığımız oyuncular sezon başı kampına katılamadı. Bu açıdan biraz birlik ve beraberlik aşamasında oyuncuların birbirlerini tanımasında sıkıntı yaşıyoruz. Saha içerisinde o olguyu oturtamadık. Lig uzun bir maraton. 3 maçta aldığımız iki puan çok başarılı görünmese de sonuçta diğer rakipler ile çok fazla bir puan farkı yok. Birer, ikişer puanlık farklar çok önemli değil. Bir maç kazanmaya ihtiyacımız var. Umarım oynayacağımız Rize maçı bizim için iyi olur ve kazanıp artık ligde döneriz diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.