Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tek bayanlarda 6. sırada bulunan Çek Petra Kvitova, vatandaşı Lucie Safarova'yı 2-0 mağlup ederek, Wimbledon'da finale yükseldi.

Sezonun üçüncü "Grand Slam" tenis turnuvası Wimbledon Tenis Turnuvası'nın 10. gününde, tek bayanlarda Çekoslovak tenisçi Petra Kvitova, yurttaşı Lucie Safarova'yı 2-0 yenerek turnuvada finale yükselen ilk sporcu oldu.

İki Çekoslovak oyuncunun mücadelesinde Kvitova, birinci sete oyuna servis avantajı ile başlayan Safarova'yı file önünde kontrol ederek kolay bir galibiyet aldı ve 1-0 öne geçti . Kendi servis oyununda özellikle " vücut servisi " kullanan Kvitova , oyunu 2-0 lehine çevirmesine karşın , oyunu daha basit oynayan Safarova'nın skoru 3-3'e getirmesine engel olamadı. İkisi de solak olan iki sporcu da oyunun geri kalanında kendi servis oyunlarını alarak skoru 6-6 " Tie-break"' e getirdiler. Uzatma oyununda karşılıklı "mini-break"ler yapan iki sporcudan Kvitova uzatma oyununu 8-6, seti de 7-6 kazanarak setlerde 1-0 öne geçti.

Daha önce beş kez yendiği rakibi karşısında maça hızlı başlayan Kvitova, ikinci sette özellikle " flat " vuruşlar ile sayı toplayarak 3-0 öne geçti. Bu andan itibaren oyunu Safarova'nın arka alanına yıkan Kvitova, alan oyunları da kazanarak skoru 6-1'e getirerek setlerde 2-0 öne geçti .

Böylelikle Petra Kvitova 1 saat 19 dakika süren maçı , 7-6 (8-6 tie-break) ve 6- 1 sonuçlarla 2-1 kazandı ve finale yükselen sporcu oldu.

KVİTOVA SADECE 1 SET VERDİ

Dünya sıralamasında altıncı sırada olan Petra Kvitova, bu güne kadar yaptığı 6 karşılaşmada 12 set kazanıp, rakiplerine sadece bir set verdi .

Toplamda 103 oyun oynayıp bunlardan 69'unu kazandı. Turnuvada şu ana kadar 8 saat 28 dakika kortta bulundu .

İlk kez 2011 ' de Wimbledon turnuvasına katılan Kvitova , Kariyerinde 10 kez " Grand Slam " turnuvalarına katılma hakkı elde etti ve bunlarda 5 kez yarı finale yükseldi.

SAFAROVA DÜNYA 23.'SÜ

Dünya sıralamasında 23'ncü sırada olan Lucia Safarova , bu güne kadar turnuvada yaptığı 5 maçta 10 set kazanıp, rakiplerine hiç set vermemişti.

Kariyerinde 9 kez Wimbledon'a katılan Safarova , 2014 ' te ilk kez yarı final oynadı . İlk kez 2007 yılında Avustralya Açık ' ta " Grand Slam " turnuvasına katıldı ve bu turnuvada 3'ncü turda elendi .

Bu sezon WTA ilk 10 da bulunan sporcular ile 11 kez karşılaştı . Çekoslovakya Fed Cup ve Olimpik takımlarında oynayarak milli takımını temsil etti.