Aynur TATTERSALL, Londra-

Milli tenisçi Marsel İlhan, sezonun üçüncü Grand Slam Turnuvası olan Wimbledon'ın elemelerini başarıyla geçti ve adını ana tabloya yazdırdı.

Sezonun 3. "Grand Slam" mücadelesi olan Wimbledon Tenis Şampiyonası yarın başlıyor.

İngiltere'nin başkenti Londra yakınlarındaki Wimbledon kortlarında Pazartesi günü başlayacak olan ve 2 hafta sürecek şampiyona , 6 Temmuz Pazar günü sona erecek.

AÇILIŞ DJOKOVİC'TEN

Tek erkekler ve tek bayanlar karşılaşmalarıyla başlayacak turnuvanın açılış maçında erkeklerde 1 numaralı seri başı olan Novak Djokovic, Andrey Glouev ile karşılaşacak. 2 numaralı seri başı İspanyol Rafael Nadal , Klizan ile karşılaşırken , geçen senenin Wimbledon şampiyonu 3 numaralı seribaşı İngiliz Andy Murray-Goffin ile eşleşti. Wimledon ' da 7 kez şampiyon olan ve turnuvanın 4 numaralı seri başı İsviçreli Roger Federer , İtalyan tenisçi Paolo Lorenzi ile bir üst tura geçme mücadelesini verecek.

2004'te Wimbledon şampiyonluğuna ulaşa Maria Sharapova, açılışı, turnuvaya davetiye ile katılan Britanyalı Samantha Murray karşısında yapacak. Dünya 1 numarası Serena Williams, ise ilk turda Anna Tatishvili karşısına çıkacak.

Ivanovic'i ise eski Fransa Açık şampiyonu Francesca Schiavone bekliyor. Son şampiyon Marion Bartoli'nin turnuvaya katılmadı.

TABLODA TÜRK RAKET

Milli tenisçi Marsel İlhan, sezonun üçüncü Grand Slam Turnuvası olan Wimbledon'ın elemelerini başarıyla geçti ve adını ana tabloya yazdırdı.

Marsel İlhan, Tunuslu rakibi Malek Jaziri'yi 6-4/6-2/1-6 ve 6-3 sonuçlanan setlerle mağlup etti ve 11 Grand Slam sonra Wimbledon'da ana tabloya kalmayı başardı.

FAVORİLERDEN ERKEN RANDEVU

Wimbledon Açık Tenis Turnuvasında, seribaşlarının belli olmasının ardından gözler çeyrek finallere çevrildi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenecek olan sezonun üçüncü "Grand Slam" Wimbledon tenis turnuvasında, seri başlarının belirlemesi kriterlerindeki farklı uygulama sonucu tek erkeklerde Dünya'nın 1 numarası İspanyol Rafael Nadal, bir sıra gerileyerek 2 nolu seri başı olurken, Dünya'nın 2 numarası Sırp Novak Djkovic bir sıra yukarı çıkarak, turnuvada 1 numaralı seribaşı oldu.

SERENA TURNUVA'NIN SERİBAŞI

Tek kadınlarda ise Amerikalı tenisçi Serena Williams zirvedeki yerini koruyarak, turnuvaya 1 numaralı seri başı olarak başlayacak .

Tek erkekler kategorisinde, seri başı isimler ilk turlarda elenmeyerek yollarına devam etmeleri halinde, çeyrek finalde zorlu isimlerle karşılaşacaklar. Bu takdirde çeyrek final eşleşmeleri şu şekilde olacak.

Novak Djokovic (Sırbistan) (1) - Tomas Berdych (Çekoslavak ) (6)

Andy Murray (İngiliz ) (3) - David Ferrer (İspanyol ) (7)

Stan Wawrinka (İsviçre ) (5) - Roger Federer (İsviçre ) (4)

Milos Raonic (Kanada ) (8) - Rafael Nadal ( İspanyol ) (2)

Tek bayanlarda ise, seribaşı isimler ilk turlarda elenmeyerek yollarına devam etmeleri halinde, çeyrek final eşleşmeleri şu şekilde olacak.

Serena Williams ( Amerika ) (1) - Maria Sharapova (Rusya ) (5)

Simona Halep ( Romanya ) (3) - Jelena Jankovic (Sırbistan ) (7)

Victoria Azarenka ( Belarus ) (8) - Agnieszka Radwanska ( Polonya ) (4)

Petra Kvitova ( Çekoslavakya ) (6) - Li Na ( Çin ) (2)