Fatih Terim’in Hollanda ve Lüksemburg ile oynanacak milli maçlar için açıkladığı aday kadro, Fenerbahçe’de şok etkisi yarattı. Kadroya çağrılmayan Volkan, Beşiktaş derbisi öncesi gelen bu haberle sarsıldı. Tecrübeli file bekçisinin büyük bir üzüntü yaşaması üzerine Fenerbahçeli yöneticiler ve teknik heyet hemen hareket geçti.

‘Bugün olmazsa yarın’


Teknik heyet, Volkan’ı, “Milli formayı ne kadar çok sevdiğini herkes biliyor. Futbolda böyle şeyler olur. Bugün gitmezsen, yarın gidersin. Sen bu ülkenin en yetenekli kalecisisin. Bu olayı kafana takma. Her zamanki gibi en iyi performansını sergile, gerisi gelir. Çok önemli bir Beşiktaş maçımız var. Bu karşılaşmaya çok iyi bir şekilde motive olman, Fenerbahçe için son derece önemli” sözleriyle teselli etmeye çalıştı. Beşiktaş maçı öncesi Volkan Demirel’in milli takıma alınmaması, Fenerbahçe Yönetimi’ni fazlasıyla kızdırdı. Yöneticilerin, derbinin ardından bu konuyla ilgili sert bir açıklama yapabilecekleri öğrenildi.

‘Artık daha tehlikeliler’


Fenerbahçe’de derbi yaklaştıkça, kaptanlar da takımı havaya sokmak için her geçen gün daha da çok çalışıyor. Önceki sabah Emre Belözoğlu, arkadaşlarına kahvaltı vermiş, burada yaptığı konuşmayla maçın önemini hatırlatmıştı. Dün akşamki antrenman sonrasında Emre’nin yanı sıra Volkan, Selçuk, Gökhan  ve Dirkt Kuyt zorlu sınavla ilgili uyarılarda bulundu. Derbinin kader maçı anlamını taşıdığını hatırlatan tecrübeli oyuncular, “Beşiktaş’ta Club Brugge maçı sonrası farklı bir hava oluştu. Türkiye Kupası’ndan sonra Avrupa’ya da veda ettiler. Artık ellerinde sadece lig kaldı. Bu yüzden derbiye çok daha iyi motive olacaklar. Artık bizim için daha da tehlikeli bir rakip konumundalar. Bu nedenle hepimizin 90 dakika boyunca dikkatli, istekli ve arzulu olması şart” ifadelerini kullandılar. Bu konuşmanın ardından tüm futbolcular birbirlerine derbide galibiyet sözü verdi.