Pereira'nın maç sonu açıklamaları şu şekilde:

"Derbiye daha fazla konsantre olduk"

Konuşacak çok az şey var. Biz bu sonucu hak ettik. Biz bu maça, Galatasaraay - Beşiktaş maçından daha az konsantre olduk. İlk yarı zayıf bir takım gibiydik. Son basın toplantısında kendi maçlarımızı kazanmamız gerektiğini söylemiştim. 


"Sorumluluğu hepimizin alması lazım"

Sorumluluğu hepimizin kabul etmesi gerekiyor. Bugün açıkçası şampiyon bir takım görüntüsü vermedik. 

"Nani ne demek istedi, bilmiyorum"

Nani'nin açıklamaları ('Biz sezon başından beri uzun süre takım olamadık' açıklaması) onu bağlar. Bugün o da, diğer oyuncular da daha iyi oynamalıydı. Ne demek istedi bilmiyorum. 

Yayıncı kuruluş muhabiri sorusunu bitirmeden gitti!

Bu arada Pereira, yayıncı kuruluş muhabirinin, Fenerbahçe gibi takımlarda ikincilik başarısızlık sayılır. İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?" sorusunu sorduğu esnada basın toplantısını terk etti.  

Genel basın toplantısını da kısa tuttu, soru almadı!

Tüm basın mensuplarına açık olan basın toplantısında konuşan Vitor Pereira, "Bu maçı anlamak zor. Şampiyonluk bayrağını tamamen Beşiktaş'a bıraktık." dedi ve soru almadan basın toplantısı odasını terk etti. 

Yönetim acil toplandı! "Pereira gitsin"

Kaybedilen maçın ardından başkan Aziz Yıldırım'ın da katılımıyla yönetim kurulu acil olarak toplandı. Yıldırım'ın istikrar adına Portekizli hocayla devam etmek istediği belirtildi. Ancak yöneticilerin, Pereira'nın hemen gönderilmesini istediği ve başkanın bu baskıya direnç gösterdiği öğrenildi.