SERCAN SAPANATAN - İSTANBUL /

İngiltere'de Tottenham takımının eski menajeri Portekizli Villas Boas, ülkesinin basınına eski öğrencisi Gareth Bale hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Gareth Bale'nin en başarılı sezonunu kendisi ile geçirdiğini belirten genç teknik adam, "Bale, Ronaldo olmadan oynasa daha başarılı ve verimli olur. Ronaldo oynamayınca Bale'ın Real Madrid'de ki sorumluluğu artıyor ve daha başarılı maçlar çıkartıyor. Ben, Tottenham'da Bale'ı takımın beyni olarak oynatıyordum. Kendisini daha rahat ve serbest hissediyordu. Aynı zamanda sorumluluğu arttığı için daha başarılı oluyordu" dedi.

Röportajında "Ballon d'Or ödülünde 2014 yılında Gareth Bale'nin kazanma şansı olur mu?" sorusuna da cevap veren Villas-Boas, "Gareth Bale zaten futbol dünyasının en iyi isimlerinden biri. Asıl önemli olan geçen yıl Tottenham'da oynadığı süper performansı tekrarlayabilecek mi? Tabii ki bunu bence 2013 yılının en iyi futbolcusu olan Ronaldo ile birlikte oynarken yapabilecek mi? " ifadelerini kullanarak, Villas-Boas 2013 yılı Ballon d'Or ödülü adayının Portekizli Cristiano Ronaldo olduğunu da belli etmiş oldu. ss(ud)