Mısır'ın Luxor şehrinde düzenlenen Luxor Açık Taekwondo Turnuvası'nda müsabaka esnasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Avrupa Şampiyonu milli taekwondocu Seyithan Akbalık, Yunanistan'da anıldı.

16 Şubat tarihinde Mısır'da müsabaka esnasında kalp krizi geçirerek 20 yaşında hayata gözlerini yuman milli taekwondocu Seyithan Akbalık, komşu ülke Yunanistan'da da unutulmadı. Yunanistan Taekwondo Şampiyonası'nda 58 kiloda altın madalya kazanan sporcu Mario Tsourdini, seremoni töreni sırasında üzerinde Türkçe anlamı 'Huzur içinde yatsın' (R.I.P.) ve Seyithan Akbalık'ın isminin bulunduğu yazıyı havaya kaldırdı. Yunan sporcunun bu hareketi salonda bulunan herkes tarafından takdirle karşılandı.

Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Metin Şahin, yaşanan bu olaydan Avrupa Taekwondo Birliği (ETU) Başkanı Sakis Pragalos'un kendisine attığı maille haberdar oldu. Yunan sporcunun anlamlı hareketinin kendilerini duygulandırdığını belirten Başkan Şahin, "20 yaşında bir sporcunun müsabaka sırasında hayatını kaybetmesi dünyadaki tüm spor camiasında derin üzüntüye sebep oldu. Yunanistan'da da Seyithan'ın için bir anlamlı bir anma gerçekleşmiş. Buradan başta Yunan sporcu olmak üzere Seyithan'ın unutmayan ve onu anarak yaşatan herkese teşekkür ediyorum. Umarım dünyada bir daha böyle üzücü hadiseler yaşanmaz. Seyithan'ın acısını her an kalbimizde yaşıyoruz. Seyithan'ın en büyük hayalini gerçekleştirmek için bir yardım kampanyası başlatıyoruz. "Seyithan'ın Hayali Bizim Hayalimizdir' adlı kampanyamızın detaylarını da çok kısa bir süre içinde kamuoyuna duyuracağız" dedi.

ERCAN ATA - ANKARA /

ea(gh)