Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Makedonya temsilcisi Vardar'la karşı karşıya geldi. Fenerbahçe kötü bir oyunun ardından 2 - 0'lık skorla sahadan mağlup ayrıldı

Vardar - Fenerbahçe (Maç özeti)

MAÇIN ÖZETİ

90.DK: 
Vladica Brdarovski'nin orta sahada kendisine yaptığı faulün ardından sinirlenerek rakibine tekme atan Josef De Souza, direkt kırmızı kart görerek oyundan ihraç ediliyor.

90.DK: Maalesef top ağlarımızda 2 - 0

82.DK: 
Sağ çaprazdan ceza sahası içerisine giren Aatif Chahechouhe son çizgiye indikten sonra yerden pasını Roberto Soldado'ya veriyor, Soldado'dan seken topla altıpasın hemen dışında topla buluşan Ozan Tufan'ın çektiği şut kaleci Filip Gacevski'de kalıyor.

75.DK: Ceza sahasının hemen dışından sol çaprazdan kazandığımız serbest vuruşta topun başına Mathieu Valbuena geçiyor. Valbuena'nın çektiği şut az farkla üstten dışarı çıkıyor.

71.DK: Mathieu Valbuena'nın ara pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda buluşan Roberto Soldado için ofsayt bayrağı kalkıyor.

66.DK: Sağ kanattan kazandığımız köşe vuruşunda topun başına Mathieu Valbuena geçiyor. Valbuena'nın ortasını FK Vardar savunması kafayla uzaklaştırıyor.

62.DK: Mathieu Valbuena'nın pası ile ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda buluşan Nabil Dirar'ın gelişine çektiği şut savunmadan dönüyor.

51.DK: FK Vardar yarı alanının ilk metrelerinde topa eliyle müdahale eden Boban Grncarov, sarı kart görüyor.

49.DK: Hızlı gelişen FK Vardar atağında Dejan Blazevski'nin pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda buluşan Tigran Barseghyan'ın gelişine çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

46.DK: İkinci yarı başladı



45.DK: İlk yarı sona erdi Vardar 1 - 0 Fenerbahçe

41.DK: 
Nabil Dirar'ın pası ile ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda buluşan Josef De Souza'nın yerden çektiği şut az farkla yandan dışarı çıkıyor.

36.DK: Alper Potuk ile duvar pasına giren Mathieu Valbuena, sol kanattan ortasını arka direkte bulunan Ahmethan Köse'ye yapmak istiyor ancak araya giren Evgeni Novak kafayla tehlikeyi uzaklaştırıyor.

28.DK: Ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda topla buluşan Nabil Dirar, topu soluna çektikten sonra şutunu çekiyor ancak kaleci Filip Gacevski, bu şutu kornere çelmeyi başarıyor.

22.DK: Hasan Ali Kaldırım'ın pası ile sol kanatta topla buluşan Mathieu Valbuena'nın yaptığı ortayı FK Vardar savunması uzaklaştırıyor.



20.DK: Gol maalesef 1 - 0 gerideyiz. Vardar takımı Tigran Barseghyan'ın attığı golle öne geçiyor. Mehmet Topal'ın kafayla uzaklaştırmak istediği topla ceza sahasının hemen içerisinde sol çaprazda buluşan Tigran Barseghyan, Martin Skrtel'den sıyrılıp yerden şutunu çekiyor, top kalecimiz Carlos Kameni'nin sağından ağlarla buluşuyor.

20.DK: Juan Alves Ribeiro'nun pası ile ceza sahası dışında sol çaprazda topla buluşan Boban Nikolov'un çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

16.DK: Mathieu Valbuena'nın pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Şener Özbayraklı'nın çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

8.DK: Mathieu Valbuena'nın pası ile sol kanatta topla buluşan Hasan Ali Kaldırım, yerden ortasını altıpas içerisinde bulunan Ahmethan Köse'ye yapmak istiyor ancak son anda araya giren FK Vardar savunması tehlikeyi uzaklaştırıyor.

6.DK: Şener Özbayraklı'nın pası ile ceza sahası dışında sağ çaprazda topla buluşan Ozan Tufan'ın gelişine çektiği şut kaleci Filip Gacevski'de kalıyor.

1.DK: Maç başladı! Başarılar Fenerbahçe

Vardar'ın ilk 11'i:


Filip Gacevski - Besir Demiri - Evgeni Novak - Boban Grncarov - Hovhannes Hambardzumyan - Stefan Spirovski - Damir Kojasevic - Dejan Blazevski - Boban Nikolov - Juan Alves Ribeiro - Tigran Barseghyan


Fenerbahçe'nin ilk 11'i:

Kameni, Hasan Ali, Skrtel, Mehmet Topal, Şener, Josef, Ozan, Dirar, Alper, Valbuena, Ahmethan

 


VARDAR'IN HOCASI İSTİFA ETTİ


Fenerbahçe maç öncesinde Vardar'da şok bir gelişme yaşandı. Makedon ekibinin teknik direktörü Goce Sedloski istifa etti. Sedloski kararına gerekçi olarak, son dönemdeki iki maçta alınan kötü sonuçları gösterdi:

'Bugün itibariyle kulüpteki herkesin iyiliği için, görevimden ayrılmaya karar verdim. Kopenhag ile yaptığımız ve kaybettiğimiz ikinci maçtan sonra bunu yapmayı düşünmüştüm.

Buna karşın ligde yeni sezona takımın başında girdim. Ligde ilk maçı kaybettik Shkendija deplasmanında. İki gündür bu konuyu düşündüm ve bugün kararımı verdim. Bu iki yenilgi beni çok yıprattı. Çünkü ben ve kulüp yenilgiye alışık değildik.    

Elde ettiğimiz başarılarla gruru duyuyorum. İki yılda iki kupa aldık. Şampiyonlar Ligi elemesinde Mölmö karşısınadaki zafer de gurur vericiydi. Tıpkı evimizdeki Kopenhag galibiyeti gibi... Oyunculara, yönetime ve kulübün sahibi Samsonenko'ya teşekkür ediyorum. Üzgünüm, ayrılık vakti geldi. Umarım Vardar Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe'ye karşı iyi bir iş çıkaracak ve başarılı olacaktır".


İK KEZ MAKEDON TAKIMIYLA


Fenerbahçe tarihinde ilk kez bir Makedon takımıyla mücadele edecek.

Daha önce 33 farklı ülkeden takımla oynayan Fenerbahçe, 43 yıllık Avrupa macerasında ilk kez bir Makedonya takımıyla karşı karşıya gelecek.