Çin takımı Shangai Shenhua’nın Robin van Persie ısrarı devam ediyor. Daha önce Hollandalı yıldız için Fenerbahçe’nin kapısını iki kez çalan Çinliler, 20 milyon euroluk son tekliflerini 25 milyon euro olarak revize ederek başkan Aziz Yıldırım’a yazılı olarak iletti. Çin kulübü Robin van Persie’yi iknâ etmek için ise önerdiği yıllık ücreti 12 milyon eurodan 15 milyon euroya çıkardı. Sözleşmenin 3+1 yıllık olmasını isteyen Çin ekibinin gözden çıkardığı toplam rakam ise tam 73 milyon euroyu buluyor.


Yıldırım yüz yüze görüştü

Bu gelişmelerin ardından başkan Aziz Yıldırım’ın da Hollandalı yıldızla Çin’den gelen teklifi yüz yüze görüştüğü öğrenildi. Transfere çok sıcak bakmayan Yıldırım’ın yine de Persie’nin fikrini aldığı belirtildi. Oyuncu ve Shangai Shenhua kulübüne yakın kaynaklar ise transferin gerçekleşme ihtimalini yüzde 50 olarak görüyor. Fenerbahçe’nin kesin kararını bugün Shenhua’ya bildirmesi bekleniyor.

Bouchra’nın aklını çeldiler

Robin van Persie, Shenhua’nın kendisine sunduğu astronomik teklife rağmen Çin’de oynamaya sıcak bakmıyor. Ancak Çin kulübünü yöneten Bruce Zhou, tecrübeli futbolcuyu iknâ etmek için Bouchra van Persie ile de konuştu. Daha önce Çin’e gitmek istemeyen Bouchra’nın son teklife daha olımlu baktığı öğrenildi.

Kaynak : Bugün